Αθλητισμος

Δεν κοιμήθηκε το Λίβερπουλ στα μεθεόρτια του τίτλου

Για χάρη της αρμάδας του Κλοπ, πήγαν περίπατο όλες οι προφυλάξεις για τον κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λίβερπουλ
Οπαδοί της Λίβερπουλ © Instagram

Η Λίβερπουλ είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας για πρώτη φορά μετά από τριάντα ολόκληρα χρόνια και όπως ήταν λογικό, το Μέρσισαϊντ... «κάηκε».

Ήταν δεδομένο πως τη μέρα που η Λίβερπουλ θα κατακτούσε τον 19ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και πρώτο μετά το 1990, ότι η πόλη θα γινόταν άνω-κάτω. Τι κι αν υπάρχει ουσιαστικά lockdown ακόμη στην Αγγλία, ουδείς θα μπορούσε να σταματήσει το πλήθος που ήθελε να γιορτάσει.

Με το που έληξε η αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Σίτι και οι «κόκκινοι» στέφθηκαν και τυπικά πρωταθλητές, χιλιάδες οπαδοί ξεχύθηκαν στους δρόμους, έχοντας για σημείο συνάντησης το «Ανφιλντ» και αργότερα κεντρικά σημεία της πόλης.

Πάντως, δεν έλειψαν και τα απρόοπτα…

Φυσικά οι ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν έμειναν αμέτοχοι. Άπαντες είχαν μαζευτεί στην τεράστια βεράντα ενός σπιτιού και παρακολουθούσαν μαζί με φίλους και συγγενείς τον αγώνα της Τσέλσι. Οι στιγμές που τελειώνει το ματς και οι ίδιοι στέφονται πρωταθλητές, είναι συγκλονιστικές.

Μετά τα πρώτα πανηγύρια όλοι μαζί έφυγαν το γήπεδο της ομάδας, καθώς έπρεπε να εμφανιστούν σε έκτακτες τηλεοπτικές εκπομπές. Σχεδόν όλα τα κανάλια της Βρετανίας διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να καταγράψουν στιγμές σαν κι αυτές.

Στο γήπεδο βρισκόταν ήδη μαζί με τους συνεργάτες του, ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας, ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός προπονητής έκανε συγκλονιστικές δηλώσεις στις κάμερες, αφιέρωσε τον τίτλο στον Κένι Νταλγκλίς και τον Στίβεν Τζέραρντ, ενώ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ