Αθλητισμος

Σε μια κλωστή η συνέχιση του ΝΒΑ

Ποια τα προβλήματα που έχουν προκύψει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΝΒΑ
Υπό συζήτηση το μέλλον του NBA © EPA/WU HONG

Σειρά προβλημάτων έχουν κλονίσει το NBA και όλα πλέον κρέμονται σε μία κλωστή αναφορικά με την συνέχισή του.

Μπορεί να απομένει παραπάνω από ένας μήνας για την ημερομηνία που έχει οριστεί η συνέχεια του ΝΒΑ (30/7), όμως οι διοργανωτές έχουν μπει στην τελική ευθεία. Ο λόγος είναι ότι θέλουν τις 22 ομάδες το αργότερο ως τις 10 Ιουλίου στο Ορλάντο, ώστε να απομονωθούν και να ξεκινήσουν προπονήσεις, κάνοντας και συνεχόμενα τεστ.

Μέχρι στιγμής τα προβλήματα είναι τρία: Το ένα αφορά την καταρχήν άρνηση αρκετών παικτών να αγωνιστούν. Η προθεσμία του ΝΒΑ λήγει σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδος και ήδη γνωρίζουμε σίγουρα πως αρνήθηκαν να παίξουν οι Μπράντλεϊ (Λέικερς), Μπέρτανς (Γουίζαρντς), Αρίζα (Μπλέιζερς), ενώ ίσως μάθουμε κι άλλα ονόματα της τελευταίας στιγμής. Για παράδειγμα ο Ντουάιτ Χάουαρντ των Λέικερς και ο Ουίνσλοου των Γκρίζλις έδειχναν αναποφάσιστοι.

Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την έξαρση του κορωνοϊού στην περιοχή της Φλόριντα. Μπορεί το ΝΒΑ να έχει πάρει το πράσινο φως να μετακομίσει εκεί σε δύο εβδομάδες, όμως δεν αποκλείεται να υπάρξει ανάκληση της άδειας αν η κατάσταση γίνει πιο δύσκολη τις επόμενες μέρες.

Τρίτο και σημαντικό ζήτημα ότι αρχίζουν να «σκάνε» και νέα θετικά κρούσματα. Όπως του Μάλκολμ Μπρόνγκτον των Ιντιάνα Πέισερς. Θετικός είναι και ο σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς, Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος πιθανότατα κόλλησε στο τουρνουά τένις του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος σέντερ είναι στην πατρίδα του και δεν μπορεί να γυρίσει ακόμη στις ΗΠΑ, ενώ ο πατέρας του αρνείται ότι ο γιος του έχει κορωνοϊό… 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ