Αθλητισμος

Χίλιες και μία ατάκες του Νίκου Αλέφαντου

Όσα μπορεί να θυμηθεί κάποιος από τον αμίμητο προπονητή που έφυγε από την ζωή στα 81 του

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
21’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5099418.jpg
© EUROKINISSI

Ο Νίκος Αλέφαντος πέθανε στα 81 του χρόνια, πρόλαβε όμως να μοιραστεί με τους φιλάθλους μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες.

Ο Νίκος Αλέφαντος ήταν ανεξάντλητος. Δούλεψε στις... μισές ομάδες της Ελλάδας. Εγινε τραγούδι. Μπήκε φυλακή για τις ποδοσφαιρικές του ιδέες. Χαρακτήρισε «Χίτλερ και Χιροχίτο» τον Νταϊφά επειδή «μού επέβαλε να παίζει ο Γούναρης κι όχι ο Ξανθόπουλος». Οταν απολύθηκε από τον ΟΦΗ είπε τον διάδοχο του Εηκε Γκέραρντ... «μαθητευόμενο μάγο που θα φύγει σε 3 μήνες». Δάγκωσε χέρι αστυνομικού, όταν του επέβαλε να καθίσει στον πάγκο... Και φυσικά, ήταν ο πρωταγωνιστής στην αμίμητη συνέντευξη, όταν παρακαλούσε σχεδόν κλαίγοντας «γιατί δεν βγαίνει ο Δούρος στο τηλέφωνο, κυρία Στάη μου».

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ.VS.ΔΟΥΡΟΣ


Αναρίθμητες και οι ατάκες του που έγραψαν ιστορία. Με κορυφαίο το... «μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα»!

Διαβάστε τις σπουδαιότερες Οσο αντέξετε..

  • «Εγώ και ο Χάπελ κάναμε το 3-5-2».
  • «Είχα πάει ρε στη Μίλαν, στην προετοιμασία του... Τζακερόνη. Είναι φίλος μου ο Τζακερόνης. Να το ξέρεις. Τρελάθηκα. Τους πλακώνει στην προπόνηση ο Τζακερόνης και τους αλλάζει τον αδόξαστο».
  • «Ήμουνα πάλι στη Μίλαν με τον... Αντσελότη. Να τρελαίνεσαι. Δεν παίζονται οι άνθρωποι. Εχουν έναν κομπιούτερ για τον κάθε παίκτη. Και τον παρακολουθούν. Εργομετρικά, αίματα, καρδιές, όλα. Πως να μη κάνει μετά ομαδάρα ο Αντσελότης;».
  • «Εχω πάει στο εξωτερικό για να παρακολουθήσω σεμινάρια. Ποιος άλλος πάει από τους πρωτοκλασάτους προπονητές; Κανείς. Μόνο ο Αναστόπουλος. Οι άλλοι δεν πάνε ούτε μέχρι τα Πατήσια».
  • «Ποιός είναι ο Κέσλερ; Ο διακοσιοστός προπονητής στην Ευρώπη. Έχει τον Ορφανό έξω δυό μήνες και τον βάζει στο 89' επειδή είναι λέει ψηλός και μπορεί να πάρει την κεφαλιά στο κόρνερ. Ρε μπαγάσα, αυτά δεν τα λένε ούτε στους Ζουλού».
  • «Ποιός είναι ο Μπραμς; Ένας απατεώνας Βέλγος που τον πήρε ο Πανιώνιος».
  • «Ο Ρεχάγκελ έπαιξε πάρα πολύ καλά στο Ευρωπαϊκό και με το 5-3-2. Κατάφερε να εξουδετερώσει τους αντιπάλους και να πάρει το κύπελλο. Από την στιγμή που πήρε το Ευρωπαϊκό και άλλαξε το 5-3-2 σε 4-3-3 θα κυνηγάει τις νίκες με το δίκαννο.»
  • «Η ξεφτίλα της Εθνικής και του Ρεχάγκελ πρέπει να γίνει μάθημα στις ελληνικές ομάδες που θα παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Να στείλει μήνυμα. Που πας έτσι, ρε Ρεχάγκελ; Που πας με Αντζα και Δέλλα παροπλισμένο τους τελευταίους μήνες, με ζώνη και στην ευθεία με αυτούς τους δύο; Πως να μην κάνει πάρτι η Αγγλία; Πως να μη σου ρίξει 4 γκολ στο ημίχρονο; Γελάει ο κόσμος... Ο Ρεχάγκελ το έχει χάσει το παιχνίδι εδώ και δύο χρόνια. Από τότε που έγινε το θαύμα και πήραμε το Euro, έχει βαλθεί να μας τρελάνει. Του έβγαζα το καπέλο τότε για το 5-3-2, αλλά έπειτα λες και ξεκούτιανε. Λες και κάθισε στο νέο του συμβόλαιο και στη δόΤα. Λες και τον χτύπησε η αλαζονεία της επιτυχίας και απέκτησε τρομερές εμμονές. Λες και το έριξε στις δημόσιες σχέσεις. Συνέχεια τους ίδιους παίκτες. Εμμονή σε παίκτες που δεν παίζουν καν στις ομάδες τους! Και το κυριότερο, άφησε το 5-3-2 και το γύρισε σε ζώνη στην ευθεία με παίκτες βαρείς που δεν στρίβουνε στο κέντρο της άμυνας! Και με τον Ζαγοράκη αμυντικό χαφ! Ακόμα με τον Ζαγοράκη; Μέχρι πότε; Πόσο ακόμα θα βλέπουμε στην Εθνική παίκτες που παίζουνε τιμής ένεκεν;»
  • «Ο θάνατος του Ρεχάγκελ ήταν που εγκατέλειψε την τακτική που έπαιζε στο Euro. Θέλησε να το παίξει μοντέρνος; Τι ωραία έβαζε στην Πορτογαλία 3 στο κέντρο της άμυνας και έδενε την άμυνά του. Ο Σκολάρι έπαιξε έτσι στο Μουντιάλ του 2002 και το πήρε. Αντίθετα ο Παρέιρα το άλλαξε και διασύρθηκε η Βραζιλία. Γκολ δεν τρώγαμε στο Euro. Εβαζε γρήγορους στο κέντρο της άμυνας. Εβαζε τον Καψή, έφερνε μέχρι και τον Σεϊταρίδη πάνω στον Ανρι. Δεν πήρε μάθημα από αυτά που έπαθε μετά στα προκριματικά για το Μουντιάλ που αποκλειστήκαμε; Που πας στην Αγγλία με Αντζα και Δέλλα στην ευθεία; Δεν είδες την Ιταλία με τον Καναβάρο πίσω; Γρήγορο σκυλί, να καθαρίζει;»
  • «Ποιός είσαι εσύ, κύριε Κουσουλάκη; τι έχεις κάνει μετά τη μπάλα; Έκανες τον προπονητή στην Τριανδρία και γέλαγε ο κόσμος. Δε σε θέλουμε στη μπάλα.»
  • «Ποιός Ντουμιτρίου; Ένας απατεώνας Ρουμάνος είναι...».
  • «Πάει ο Κωστίκος προπονητής στον Πιερικό... Με τι πτυχία; Τι γνώσεις; Εγώ έχω πάει όλους τους προπονητές του κόσμου. Στο Χάπελ, στο Βαϊσβάλερ»...
  • «Που πας, ρε Κωστέα - Γείτονα (εννοούσε τον Λεμονή που δουλευε τότε στα ομώνυμα εκπαιδευτήρια) με τις ζώνες - νεροζούμια στην Ευρώπη; Οι ζώνες είναι μόνο για τα παντελόνια»
  • «Ο Σάκι; Δε βλέπει ρε...».
  • «Καλύτερος Έλληνας προπονητής ο Αναστασιάδης; Έλα μωρέ με τον... κομμωτή. Που μου παίρνει τους παίκτες και τους πάει στους παπάδες. Ρε, στους παπάδες; Νάχεις, δηλαδή, το Ραούλ στην ομάδα και να τον πάρεις να τον πας στο Άγιο Όρος, στους παπάδες; Δε γίνονται αυτά, ρε!».
  • «Ο Λίπι; Ψιλοαπάτη...».
  • «Ο Σόλιντ; Όλο σημειώνει, σημειώνει... Τι σημειώνει; Να σημειώνεις, αλλά να βλέπεις και την κασέτα στο σπίτι σου αγόρι μου. Τρως το γκολ στη Ρεάλ, σημειώνεις και πας και τρως το ίδιο με τη Λιόν. Δεν γίνονται αυτά. Παίρνει 8 εκατομμύρια ευρώ το μήνα και δεν κάνει τίποτα. Έφερνε ο ένας τους Σέρβους, αυτός θέλει να φέρνει Βέλγους. Καλά έκανε ο πρόεδρος που δεν πήρε τον Μπενζά που είναι παλιοχαρακτήρας. Εγώ δεν λέω να φύγει, αλλά και στη... Τζέλση να πήγαινε σε 4 μήνες θα την διέλυε».
  • «Ο Σόλιντ έχει κάνει εγκλήματα. Το 4-3-3 δεν κάνει για τον Ολυμπιακό. Ο Μαλεζάνι, ο Σόλιντ και ο Λουξεμπούργκο είναι οι χειρότεροι προπονητές στον κόσμο. Ο ένας έφυγε σήμερα. Ο Ολυμπιακός δεν πρεσάρει. Παίζει αργά και δεν έχει θέαμα».
  • «Ποιος Σάντος και αρχίδια, που μας έγινε και προπονητής ο Σάντος... Δυό γκολάκια του πέταξα με τον Εθνικό Αστέρα, με τον Κοντόπουλο και το Μπερνεάνου».
  • «Ποιός Βεγκνέ ρε, που πάει και παίζει με σέντρε φορ αυτόν τον Αρνί».
  • «Ποιό ροτέισιο τώρα μας λέει ο Φερέρ, που του κουνάγανε 100.000 μαντήλια στην Ισπανία για να φύγει... Ροτέισιο δεν παίζει ούτε η Μάτζεστερ».
  • «Ποιός Ρεχάγκελ ρε παιδιά; Με τον Χαριστέα και το... Μπρύζα επιθετικούς; Μα είμαστε σοβαροί τώρα; Ναι; Όχι ρε παιδιά, δεν είμαστε»...
  • «Το ποδόσφαιρο είναι πόλεμος. Όχι καλλιστεία. Δε μπορείς, κύριε Πετρόπουλε, να πηγαίνεις στη μάχη με κοστούμια, φουλάρι, πιστολάκι και κομμωτήριο. Που πας, ρε!».
  • «Λεμονής λέει... Ποιός Λεμονής; Νίκησε λέει τη... Βρέντε. Ποιά Βρέντε μωρέ τώρα; Αυτή που έφαγε 2-0 απ τη Ρέϊτζερ και έσωσε κι ένα ο τερματοφύλακας πάνω στη γραμμή;».
  • «Ο Σάντος... Κοίταξε να δείς... Ο Σάντος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος εργάζεται, αλλά στον πάγκο... μπορεί νάχουνε μπει οι Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα κι αυτός να ξυπνήσει το Μεγάλο Σάββατο».
  • «Έλα μωρέ τώρα με τον απάτη, το Σέρβο, τον πορτοφολά, που μου τον κάνατε προπονηταρά εσείς οι δημοσιογράφοι. Δώσε μου ρε μια ομάδα να του βάλω τρία μέσα -έξω, να στρώσει. Άσε με μωρέ με το Ντούσαν...».
  • «Αν ήμουν στη θέση του Μπάγεβιτς και δεν ήμουν δέκα βαθμούς μπροστά, θα είχα αυτοκτονήσει. Αν με καλούσαν τώρα, τι θα έκανα; Ακούστε. Στη Μίλαν να ήμουν και να είχα την ομάδα πρώτη, θα έσπαγα το συμβόλαιο, να έρθω στον Ολυμπιακό. Γιατί τέτοιος πρόεδρος σαν τον Κοκκαλη δεν έχει περάσει από ελληνικού εδάφους. Ούτε από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Μόνο με τον Μπερναμπέου μπορώ να τον συγκρίνω και με κάναν - δύο της Ίντερ και της Μίλαν».
  • «Ο Μπάγεβιτς στην προπόνηση παίζει ποδοβόλεϊ και βάζει τον Μπουρουτζίκα να κάνει τη δουλειά, που είναι 50 χρόνια πίσω. Άλλο είναι να έχει τον δικό μου γυμναστή που είναι καθηγητής πανεπιστημίου και άλλο τον Μπουρουτζίκα».
  • «Ποιος ΟΦΗ; 4-0 από το αεροδρόμιο θα είναι το σκορ. Υπάρχει ΟΦΗ στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Και χωρίς προπονητή θα κερδίσει ο Ολυμπιακός τον ΟΦΗ. Ο Μπάγεβιτς να πάει να τα βρει μόνος. Ας ήταν δέκα βαθμούς μπροστά, να γλένταγε. Έχουν κάνει παγκόσμιο ρεκόρ αυτός και η Ρέαλ. Έχουν χάσει εφτά βαθμούς. Κι αν χάσει άλλους δύο, θα πάει στα ρεκόρ γκίνες. Μόνο αν αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός χάνει το πρωτάθλημα. Μακάρι να ήμουν εγώ και να έπαιζαν αυτή τη μπάλα. Όπως έπαιξαν πέρυσι, ήταν συγκλονιστικοί».
  • «Δεν πάει ο Μπάγεβιτς. Δεν το βλέπετε; Γιατί δεν έχει εργαστεί σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα; Τα Εμιράτα περιμένει; Αλλά είναι γνωστό ότι τα «γιουσουφάκια» της δημοσιογραφίας το έχουν έτοιμο το σκηνικό. Θα τον πάνε στην Εθνική, στην θέση του Ρεχάγκελ, θα πάει με τα κοστουμάκια και το επιτελείο του για να ησυχάσουν όλοι. Είναι γνωστά πράγματα αυτά».
  • «Ο Μπάγεβιτς παίρνει τους γρήγορους κι εγώ δουλεύω με ντακότες, γκαζοζέν και σκατοδοχεία με ποδαράκια».
  • «Ο Μπάγεβιτς δεν πήρε το πρωτάθλημα. Το έχασε όταν ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Τον τίτλο τον πήραν ο πρόεδρος, η Θύρα 7 και οι παικταράδες που μπήκαν μέσα και πήραν τα παιχνίδια. Ο Μπάγεβιτς έχασε από τον Εργοτέλη, τον Παναθηναϊκό... Εκανε 11 γκέλες! Αν είναι δυνατόν».
  • «Ποιός Μπάγεβιτς, μωρέ. Έχει τα γιουσουφάκια και τον γλύφουνε. Τι να λέμε τώρα. Με τη δική μου φυσική κατάσταση πήγε και πήρε το νταμπλ. Έτρεχαν οι παίκτες από την προπόνηση που είχαν κάνει μαζί μου. Του έλεγε ο πρόεδρος: ποιους παικταράδες θες να σου φέρω. Κι αυτός πήγαινε και έφερνε τους δικούς του, Μάριτς και Ρέζιτς. Και σας ρωτάω; Τους έβαλε ποτέ».
  • «Η φετινή πορεία του Ολυμπιακού με το Μπάγεβιτς στην Ευρώπη, δεν ήταν αξιοπρεπής. Με το υλικό που έχει η ομάδα και με την βοήθεια του κόσμου, έπρεπε να έφτανε ψηλά. Έπαιξε με την χειρότερη ομάδα, την Λα Κορούνια. Ήταν ομάδα της πλάκας. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα. Μετά η Μονακό. Είναι ποδοσφαιριστές αυτοί. Πώς κατάντησε έτσι ο Σαβιόλα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να έκανε πλάκα. Μετά η Λίβερπουλ. Ποια Λίβερπουλ; Δεν υπάρχει Λίβερπουλ».
  • «Υπάρχουν δύο ειδών άμυνες. Η άμυνα που διώχνει όπως όπως και η άμυνα που κόβει και φτιάχνει την μπάλα για να πάει στο γκολ. Τέτοια άμυνα είχε η Γαλλία και πήρε δίκαια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εγώ δεν μπορώ να ακούω τους προπονητές που λένε ότι αντιμετωπίζουν κλειστές άμυνες και δεν βρίσκουν διαδρόμους. Αυτά που λέει ο Μπάγεβιτς. Μη μου λένε τέτοια εμένα. Γι' αυτό πληρώνεσαι κύριε. Παίρνεις 10 δισ. να βρεις τρόπους να ανοίξεις τις άμυνες. Εμείς προσπαθήσαμε και κλείσαμε τους χώρους στον Ιωνικό, είχαμε εκρηκτικότητα και βγήκαμε στο γκολ. Θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλω να σας δώσω να καταλάβετε τη σκέψη μου. Και οι μεγάλες ομάδες και οι παικταράδες τρώνε γκολ. Είδαμε τον Ρόσι με τον Κοστακούρτα πώς τα τρώνε. Τον Ντεσάν κι άλλους».
  • «Η μεγαλύτερη επιτυχία του προέδρου, της Θύρας 7 και των φιλάθλων της ομάδας ήταν που κατάφεραν να διώξουν τον Μπάγεβιτς που είχε πάρει τα πάντα από τον μεγαλύτερο πρόεδρο που έχει περάσει ποτέ από τον Ολυμπιακό, τον Σωκράτη Κόκκαλη. Και έρχεται στον Ολυμπιακό και του λέει πάρε ό,τι θέλεις. Και με όλους αυτούς τους παιχταράδες που είχε θα έπρεπε να ξεφύγει 20 πόντους και όχι να τσακώνεται με τον Ριβάλντο, τον Ζιοβάνι και τον Καστίγιο... Το πρωτάθλημα δεν το πήρε ο Μπάγεβιτς. Του το έκαναν δώρο ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ με τις γκέλες που έκαναν στο τέλος. Αυτή είναι η αλήθεια».
  • «Τις νίκες στο Καραϊσκάκη δεν τις έκανε ο Μπάγεβιτς αλλά ο λαός του Ολυμπιακού. Όταν πας όμως Φραγκίσκο και παίζεις την πρόκριση μέσα στην Λίβερπουλ, με έναν Ριβάλντο καταπληκτικό, προηγείσαι με 0-1, έχεις έξω τους Ζιοβάνι-Καστίγιο και βάζεις στο παιχνίδι τον Ρέζιτς που είχε να παίξει μπάλα έξι μήνες, τότε κάνεις εγκλήματα. Είναι σα να μου λες για τον Παναγούλια που πήγε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ναι, πήγε και έφαγε 10 γκολ χωρίς να βάλει κανένα. Και ο κόσμος έκλαιγε... Ποιος Μπάγεβιτς λοιπόν...»
  • «Είδατε τι ωραία είναι τώρα στον ΠΑΟΚ; Ετσι είναι! Ηταν στον Ολυμπιακό, είχε τον πρόεδρο, τους παικταράδες, το λαό. Ας δει τι τραβάμε κι εμείς τριάντα χρόνια. Αλλά τώρα θα κάνει μεταγραφές. Προχώρα κύριε, μ αυτούς που έχεις, να δεις τη γλύκα. Αλλά βέβαια, θα βάλει τον Μπατατούδη, θα κάνει 10 δισ. μεταγραφές και θα γίνει μάγκας. Τώρα τον βλέπετε; Τέσσερα απογεύματα κλαίει κι ένα ψιλογελάει. Τέσσερις κηδείες έχει κάνει σε τέσσερις Κυριακές. Ολοι θα βγούνε άχρηστοι και θα ξεβρακωθούνε μετά στον κύριο. Και παίρνει 400 εκ. το χρόνο. Με τις γκαμπαρντίνες. Κι ο πρίγκιπας κι ο πρίγκιπας. Λες κι είναι ο πρίγκιπας του Μονακό».
  • «Το θέμα δεν είναι οι βαθμοί στην Ευρώπη. Τι και να μαζέψεις 10 βαθμούς αν δεν μπορέσεις να προκριθείς; Καλύτερα να μην φτάσεις μέχρι εκεί, αν δεν μπορείς να πάρεις την πρόκριση και σκορπίσεις τόση πίκρα στους ομογενείς. Ο Ντούσαν είχε την Αρκάδη και έφτιαχνε δημόσιες σχέσεις. Όταν εγώ πήρα τον Ολυμπιακό οι παίκτες δεν είχαν φυσική κατάσταση. Τους παρέλαβα στα 52 λίτρα όπως έδειξαν τα εργομετρικά τους έφτασα 62,5. Κι όταν τον πήρε ο Σόλιντ ήταν πάλι 52».
  • «Εντάξει, ο Μπάγεβιτς είναι γνωστός τώρα... Οι τίτλοι που έχει πάρει. Να σου πω εγω τι τίτλους έχει πάρει; Μόλις βλέπει το Βγενόπουλο ότι κάνουνε... συνδιοκατοίκηση όλα και θα πέσουνε λεφτά... Ο άνθρωπος στον πάγκο κοιμάται».
  • «Άσε μωρέ τώρα ο Μπάγεβιτς... Εγκλήματα έχει κάνει. Θα μας πει τώρα ο Τραπεζανίδης; Ο Μπάγεβιτς το κουστούμι, τους παιχταράδες, τον πρόεδρο τον πλούσιο, να τον πάνε καρότσι. Το πρωτάθλημα τόχασε στον Εργοτέλη και φώναξε τους παιχταράδες μετά».
  • «Εγώ θα πω ότι ο Ολυμπιακός, φέτος χάρη στον πρόεδρό του που είναι εκ των κορυφαίων στον κόσμο -και αυτό δεν είναι κολακεία αλλά η πραγματικότητα- έχει κάνει ήδη τον προγραμματισμό του για τη νέα σεζόν. Πέρυσι ο Μπάγεβιτς πήρε τους Ρέζιτς, Μάριτς, Οκκά, πήρε στο... παραπέντε τον Σούρερ, στη συνέχεια έκανε τα δικά του με τον Ριβάλντο όπως και με τους Καστίγιο, Ζιοβάνι και κάποια στιγμή έχασε... τα αυγά και τα πασχάλια και στο τέλος τους χρησιμοποιούσε και τους τρεις για να σώσει την παρτίδα. Ο Κόκκαλης, ό,τι πει ο προπονητής το κάνει. Δεν είναι ο πρόεδρος που παρεμβαίνει στο έργο του προπονητή. Η μόνη παρέμβαση που μπορεί να σου κάνει είναι να σου πει για παράδειγμα: έχεις αυτούς τους παίκτες. Να σου φέρω και τον Ζιντάν;».
  • «Ο πρόεδρος μου έκανε την τιμή να έρθω τρεις φορές στον Ολυμπιακό. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες μου ήταν με τον κ. Κόκκαλη».
  • «Εγώ έχω το Σαββίδη που είναι γκαζοζέν και τον Καραπιάλη που βρίσκει ο κώλος του στο χόρτο».
  • «Όποιον παίκτη βλέπεις να δίνει τη μπάλα με τη μία... πέρασε έξω κύριε. Δεν κάνεις».
  • «Τερματοφύλακα ζήτησα, τώρα που χτύπησε ο Ράντος. Τι μου τον φέρανε αυτόν τον κοντό, τον Τοχούρογλου;»
  • «Ρε τον καργιόλη τον Παϊρέτο, που να του καεί το σπίτι και τα κοστούμια...»
  • «Λοιπόν... Είχε παιχταράδες ο Ηρακλής αλλά ποτέ... είχε έναν πόντο με τον Κόπα σε έξι παιχνίδια. Ποτέ όμως δεν είχε πάει τρίτος. Πήγα τρίτος και δε με άφησαν να παίξω μπαράζ. Πιάνουνε τα ούρα του... Ίση, δυό φορές. Τρίτον, πιάνουνε την ΑΕΚ για δωροδοκία με το Χρυσοβιτσάνο απάνω. Τους ρίχνουνε -3 απ του χρόνου. Πάει και το UEFA. Κι είχα και 500.000 τότε που μούχε βάλει ο Θεοδωρίδης. Μου λέει δε μπορώ να στα δώσω, σε διώχνω, επειδή τον είχα πεί περούκα. Στο λέω στα ίσα και δημόσια».
  • «Κάνω προετοιμασία, σκίζω στο τουρνουά με Μπρέσια. Έχω Ίβιτς, Αλεξανδρή. Είμαι πρώτος, αήττητος στο πρωτάθλημα. Εντάξει, παίζω με... Μαρσέγη. Μια ατυχία εκεί στο κόρνερ ο Τοχούρογλου, με παίζει 100 - 0 ο διαιτητής, χάνω 2-1. Έχω όμως άλλα 90 λεπτά, ρε. Άσε με να πάω στη μάχη. Άσε με να πάω μέσα στη Μαρσέγη να φέρω την πρόκριση. Από τον Ολυμπιακό με έφαγε το... πιράνχας, ο Λούβαρης κι όλη η χαρτοπαιξία. Είχανε μαζευτεί στην Έδεσσα για το παιχνίδι κι είπανε να φάνε τον Αλέφαντ»".
  • «Εγώ στη Λεωφόρο πέρυσι ούτε Ριβάλντο είχα, ούτε Οκκά, ούτε Μάριτς ούτε... Ρέστιτς παρά μόνο το Βάλλα που πέθανε ο πατέρας του και το Γιάννου για τερματοφύλακα. Και με έκλεψε ο Δούρος. Εντάξει, ο Οκκάς τώρα, 3 γκολ σε 27 ματς. Επρεπε να πάρει το Γκέκα ο πρόεδρος. Του τόχα πει πέρυσι».
  • «Τα δώσαμε όλα για το πρωτάθλημα. Αντρίκεια πήραν οι παίκτες μου το πρωτάθλημα. Είμαστε κλάσεις καλύτερη ομάδα. Αν δεν ήταν ο Δούρος, είχα βγει 100% πρωταθλητής. Μου κλέβουνε την ιστορία. Αν μου έδινε ο πρόεδρος την ομάδα μετά την ήττα από τη Γιουβέντους, θα το έπαιρνα με 10 βαθμούς διαφορά το πρωτάθλημα. Είχα παικταράδες. Με πειράζει η αχαριστία. Πήγε μετά ο Παναθηναϊκός στον ΠΑΟΚ κι ο Αναστασιάδης καθόταν και προσευχόταν λες και ήταν στο Αγιο Ορος. Και το Κύπελλο θα έπαιρνα, αν ήμουν ένα βαθμό μπροστά. Αλλά μας έκοψαν τα πόδια».
  • «Τα περιθώρια που έχω δεν είναι πολλά. Αν το έπαιρνα το πρωτάθλημα, θα μου έλεγαν 'προχώρα είσαι μεγάλος'. Το πρωτάθλημα το πήρα, αλλά αυτοί που πέφτουν δίπλα από τον πρόεδρο φταίνε. Σε 40 μέρες που είχα την ομάδα, την πήγα ένα βαθμό μπροστά από τον Παναθηναϊκό. Και τη Ρεάλ να μου φέρνανε, δεν έχανα με τίποτα στη Ριζούπολη. Ετσι όπως έφτιαξα την ομάδα, μπορούσε ο Τζιοβάνι να βάλει 40 γκολ κι άλλα 20 ο Καστίγιο. Μέσα όρο 2,5 γκολ σε κάθε αγώνα βάζαμε. Αν δουλέψω από την αρχή της χρονιάς, όχι μόνο το πρωτάθλημα μπορώ να πάρω, αλλά να πάω κατ ευθείαν την ομάδα, όπως είναι, στους '16' και μετά στους '8' της Ευρώπης».
  • «Μου κάνουν ζημιά οι δημοσιογράφοι. Είναι κάποιοι που κάνουν κρατικό λειτούργημα, που δουλεύουν σε κρατικό σταθμό και κοροϊδεύουν. Μόνο σαν ντουέτο στο Δελφινάριο και το Περοκέ θα μπορούσαν να κάνουν επιτυχία, όμως. Από τον σωματότυπό τους, οι κύριοι δείχνουν ότι δεν έχουν ακουμπήσει ποτέ τους μπάλα και βγαίνουν και λένε για... φαλτσάκια, για διαιτητές και για προπονητές. Φώναξε, κύριε, κάποιους ειδικούς να μιλήσουν. Μη μιλάς εσύ. Είναι γελοίες καταστάσεις και πρέπει ο πρόεδρος της ΝΕΤ να προσέξει γιατί είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά. Κι είναι και στο 'ΦΩΣ' κάποιος που μου κάνει πόλεμο. Η εφημερίδα έχει κάποιους δημοσιογράφους διαμάντια, που έχουμε φάει ψωμί μαζί και ξέρουν να γράφουν την αλήθεια. Κάποιοι άλλοι, έχουν κάνει κολεγιά με ανθρώπους του ΠΑΟ και χλευάζουν τον Ολυμπιακό. Μετά το 2-2 στη Λεωφόρο ανακουφίστηκαν! Το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός το έχασε από τον... Νικολακόπουλο».
  • «Με πονάει που δεν είμαι στον Ολυμπιακό και λέω μέσα μου. Ρε Θεέ, άντερα δεν έχεις; Εμένα βρήκες να καταστρέψεις, το φουκαρά τον Αλέφαντο»;
  • «Πήγα στον Ολυμπιακό και άρχισε να κερδίζει το ένα παιχνίδι μετά το άλλο,. Τι να λέμε τώρα; Ιωνικός, Πανιώνιος, Αιγάλεω, Χαλκηδόνα... Δεν πήγα στον Παναθηναϊκό και προηγήθηκα 2-1 και ήρθε και με σταμάτησε ο Δούρος; Τι λέμε τώρα;»
  • «Στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν έχω χάσει ποτέ. Ούτε το 1983, ούτε το 1993, ούτε το 2003 από τον Παναθηναϊκό. Έχασα στο κύπελλο, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Το θέμα είναι το εξής. Δεν πήρε το νταμπλ ο Παναθηναϊκός. Θα το έπαιρνα εγώ. Εκείνη τη μέρα, όταν αυτοί είχαν τέρμα τον Νικοπολίδη, δεξί μπακ τον Σεϊταρίδη, το Φύσσα, πιο μικρό τον Χένρικσεν, το Μορίς μικρό, τον Γκούμα μικρότερο και τον Κυργιάκο που χτύπησε το Τζιοβάνι και έγινε όλη η ιστορία, τον Μπασινά, τον Μικάελσεν, τον Γκονζάλες, τον Κωνσταντίνου, τον Παπαδόπουλο και εγώ έπαιζα με το Γιάννου, τον Βάλλα που πέθανε ο πατέρας του, τον Πάντο -ό,τι έβγαινε- τον Χούτο με τα προβλήματά του και τους πατήσαμε εκεί μέσα. Οι ίδιοι οι Παναθηναϊκοί το είπαν. Θα περνούσαν μπροστά, αν δεν ήταν ο Δούρος; Ο Ολυμπιακός ήταν χωρίς τον κόσμο του, ενώ αυτοί στο πρώτο ματς στη Ριζούπολη, στο 1-1, είχαν έρθει. Είχαμε και την αλλαγή της κατάστασης, με τη Νέα Δημοκρατία. Επειδή είναι ο Καραμανλής Νέα Δημοκρατία και κάποιοι υπουργοί, ο Βουλγαράκης, ο Σουφλιάς. Και θα κέρδιζα μέχρι εκεί χωρίς το λαό μου. Θα ήταν μεγάλη δουλειά και θα περνούσα μπροστά. Θα τέλειωνε το πρωτάθλημα. Τι πρωτάθλημα πήραν; Πήγε στον ΠΑΟΚ και έβγαλε ο Αναστασιάδης τον Καραδήμο, τον Σπάσιτς. Μπήκε το γκολ στο 93' και τους έδωσε 20.000 ευρώ από έναν φίλαθλο. Στο 94' το δοκάρι του Φραντζέσκου. Όλες τις τύχες μαζί. Το πρωτάθλημα ήταν καθαρό, του Ολυμπιακού. Θα είχα χρόνο να χτίσω τον Ολυμπιακό. Θα έπαιρνα εγώ Μάριτς, Ρέζιτς και Οκκά; Θα αλώνιζα όλη τη Βραζιλία. Θα έμενε ο Καρεμπέ, θα έπαιρνα γρήγορο βραζιλιάνο δίπλα στον Ριβάλντο, τον Τζιοβάνι, τον Καστίγιο. Το πρωτάθλημα για να το έπαιρνε ο Παναθηναϊκός και να το χαιρόταν, θα έπρεπε να κέρδιζε 2-0 και θα πήγαινε στην Ομόνοια να το πανηγυρίσει. Αυτή τη χαρά δεν τους την έδωσα. Εγώ πρωτάθλημα δεν έχω χάσει ποτέ.»
  • «Επειδή πρέπει να τα λέμε και όλα, είμαι αδικημένος πολύ. Αν δεν ήταν αυτός ο... καταραμένος, θα είχα πάρει το πρωτάθλημα και θα ήμουν ακόμα στην ομάδα. Τι να λέμε τώρα; Το 9ο θα σήκωνα πέρσι».
  • «Μα είναι να χάνεις το πρωτάθλημα από αυτόν τον Παναθηναϊκό; Εγώ είχα τον Παναθηναϊκό με το Μινχ από αριστερά και το Γιούρκα από δεξιά, με Κωνσταντίνου, με Γκούμα... 6 χρόνια νεώτερο και έρχεται αυτός ο Δούρος και δε δίνει το μπέναλντυ...».
  • «Πελέ βεβαια. Διότι ο Πελέ είχε δυο πόδια... άσε, ένα κεφάλι φοβερό, ήταν σφιχτός, ωραίος, δυνατός, με μυς, με κάτι κοιλιακούς, πήδαγε και τον έχανες. Δεν θυμάσαι τι έκανε στον Μπάνκς της Αγγλίας; Μια κεφαλιά ασύλληπτη. Την απέκρουσε βέβαια, διότι ο άλλος ήταν τερματοφυλακάρα, φοβερός ο Μπάνκς, οπότε Μπάνκς, εεε... Πελέ ήθελα να πω».
  • «Ο Ριβάλντο; Τον ξέρω απ'έξω. Είχα πάει στη Μίλαν, τότε που είχε προβλήματα και δεν έπαιζε και έχουμε βγεί φωτογραφίες μαζί»...
  • «Ρε, αν ήμουν εγώ στον Ολυμπιακό, θα ξεκίναγα την εντεκάδα απ'τον Αλαβές»
  • «Σχόλασε το ποδόσφαιρο των βαριών, αργών, ψηλών παικτών εδώ και χρόνια. Ο Ολυμπιακός θέλει σέντερ φορ για να πάει μπροστά στην Ευρώπη. Για να συναντήσει στην κόντρα επίθεση, να μπορεί να διεισδύει στους δύο κεντρικούς οπισθοφύλακες, να κάνει τρίπλες. Να γυρίσει όλο τον κόσμο, να τον βρει. Υπάρχει πληθώρα. Οχι όμως τον Ισμαΐλοφ τον μπασκετμπολίστα. Το ποδόσφαιρο παίζεται στη γη, όχι στον αέρα. Ο Ισμαϊλοφ μέχρι να στρίψει βρήκε μπροστά του τον Τουρέ και πήγε για μπάνια από τώρα, όπως και ο Ντρογκμπά και ο Τρεζεγκέ.» Αργότερα κατάλαβαν όλοι ότι λέγοντας Ισμαΐλοφ εννοούσε τον Ιμπραΐμοβιτς...
  • «Οι Βραζιλιάνοι είναι οι βασιλιάδες της μπάλας. Μόνο κάτι κομπλεξικοί και μίζεροι δεν τους γουστάρουν. Πάνε να χαλάσουν το ποδόσφαιρο κάποιοι ξύπνιοι, δήθεν μοντέρνοι, λάτρεις των ξυλοκόπων».
  • «Ρε Τζοφ, είσαι μεγάλος. Είσαι τεράστιος. Τους έχεις κλειδώσει. Τους κερδάς 1-0. Σε προσκυνάμε. Και εκεί που το έχεις κλειδώσει το ματσάκι, σου βάζει ο άλλος το Μπιγκόλ κι εσύ βάζεις το Μαντέλα. Ρε, το Μαντέλα;»
  • «Γιατί να μη παίξεις με τρεις αμυντικούς στη Τζέλση; Να έχεις και δύο πλάγιους στη γραμμή, να έχεις και δύο επιθετικούς. Με τα δύο σεντρεμπακ σού ανοίγανε τις τρύπες και μια ο Μπάλαχ και την άλλη ο Λομπάρ, πάρε το ένα, πάρε και το άλλο». 
  • «Είχα πει στον Κόκκαλη να φέρει τον Χρόνιγκεν, αυτόν που παίζει δεξιά και πήγε από την Τσέλσι στην Μπέρμιγχαν. Θα παίρναμε και έναν επιθετικό γρήγορο από την Κρουζέιρο. Μου τον είχε προτείνει ο Τζιοβάνι. Δεν θυμάμαι πώς τον λένε, δεν έχει σημασία. Είχα προτείνει στον πρόεδρο τον Γκέκα και με είχε ρωτήσει μετά το 2-2 στη Λεωφόρο για τον Νικοπολίδη».
  • «Ο Γκέκας δεν είναι παίκτης που ξέρει μπάλα για να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στους τίτλους. Θα πεταχτεί στη φάση, θα σε βολέψει, να βάλει το γκολ, όπως έκανε στην Ξάνθη, γενικά δεν είναι παίκτης κυνηγός, όπως ήταν οι σέντερ φορ τύπου Αναστόπουλου».
  • «Ο Σαλπιγγίδης και οι σφαίρες αυτές, να έχεις υπόψη σου δεν υπάρχουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο... Πεθάνανε οι ένα και δεκαπέντε. Να ακούς τον Αλέφαντο τι σου λέει».
  • «Ο Σαλπιγγίδης είναι γρήγορος, δυνατός, εκπληκτικός... Το δε τελείωμα του στο γκολ ήταν πλασέ μεγάλου παίκτου... Παρακολούθησα, σου λέω».
  • «Ο Μπόρχα θα... ξεκωλιάσει τα αντίπαλα σέντερ μπακ».
  • «Ποιός Μπόρχα μωρέ; Δε ξέρει μπάλα. Δε βλέπεις;
  • «Ο Μπόρχα μπορεί να γίνει μεγάλο σέντρε μπακ. Πώς δε γίνεται; Είναι ταχύς, γρήγορος, ξέρει μπάλα... να τονε βάλεις πίσω να βλέπει το γήπεδο. Δε βλέπεις τι κορμιά έχουνε αυτοί οι μαύροι; Πέντε τούμπες κάνουνε στον αέρα».
  • «Τι... κοντός; Μπάσκετ παίζουμε; Αυτός ο Μπαμπανγκίντα θα κλείσει σπίτια στον κενό χώρο. Εκρηκτικός, σίφουνας, με φοβερό ξεπέταγμα. Και τελειώνει τις φάσεις. Ειδικά απέναντι σε ζώνη, θα κάψει κόσμο. Να τον πάρουνε αμέσως, μη μας τον πάρει καμιά άλλη ομάδα. Τι άλλο περιμένει να δει ο Σόλιντ; Ο παίκτης φαίνεται...».
  • «Ο Σόλιντ έφερε τον Μπαμπανγκίντα για να φάει τον Καστίγιο. Είναι πρόσχημα το ότι δεν τον βάζει γιατί κρατάει πολύ την μπάλα. Είναι ντροπή να παίζει αυτός ο κοντός, ο Μπαμπανγκίντα, και να μένει έξω η παιχτούρα ο Καστίγιο».
  • «Μου έβγαλε τα μάτια ο Τουρέ. Τρομερός με τη μπάλα. Εχει ότι πάσα θες. Και την κοντή και τη μεγάλη. Και την πονηρή και τη διαγώνια. Έχει όλων των ειδών τις πάσες και μεταβιβάζει με ακρίβεια, πράγμα που έλειπε απ τον Ολυμπιακό στα αμυντικά χαφ τα τελευταία χρόνια».
  • «Να πουληθεί ο Τουρέ. Πρέπει να φύγει. Ο Ολυμπιακός πρέπει να τον πουλήσει γρήγορα. Δεν κάνει για τον Ολυμπιακό. Τον κάνει πολύ αργό και έχει μόνο κάθετες πάσες γιατί είναι ψηλός».
  • «Ο Τουρέ είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Όταν έχει τη μπάλα, θα στην πετάξει. Δύσκολα θα τού την πάρει, θα οργανώσει, αλλά επειδή είναι ψηλός είναι και αργός. Πως είναι τα αμερικάνικα μεγάλα αυτοκίνητα; Άμα πάρει μπρος, θα φύγει στην ταχύτητα. Δεν έχει την έκρηξη και αυτό πιστεύω τον κρατάει και είναι κάτι που πρέπει να διορθώσει. Φάνηκε και στο Κόπα Άφρικα και δεν είδα να το διορθώνει. Καμιά μεγάλη ομάδα δεν τον έχει ζητήσει. Ποια Μαρσέιγ; Είναι μεγάλη ομάδα; Τον ζητάει η Τσέλσι, η Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ;»
  • «Ο Ζιλμπέρτο είναι παικταράς. Διαμάντι. Και πιάστηκε κορόιδο ο Ολυμπιακός που του τον είχανε προτείνει και δεν έδωσε τα λεφτά να τονε πάρει. Θα κάνει τη διαφορά στο κέντρο του Παναθηναϊκού».
  • «Έλα μωρέ με το Ζιλμπέρτο... Ο Ζιλμπέρτο μόλις πάει η μπάλα πάνω του νομίζει ότι είναι χειροβομβίδα και της δίνει μια να φύγει απ αυτόνανε... Είναι χαφ αυτός, να συμμαζέψει το κέντρο;».
  • «Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία τύπων στην τηλεόραση. Οι ψευτο-κουλτουριάρηδες. Εγώ δεν τους πάω αυτούς τους Λαζόπουλους. Μας χαλάσανε την κοινωνία. Αλλά βλέπεις, στην τηλεόραση τους γουστάρουνε. Είναι η χειρότερη φάρα. Να πού καταντάει η εξέλιξη. Δείτε τι έγινε και με τη Βίσση. Ούτε την πόρτα δεν έπρεπε να περάσει σε αυτή την ηλικία που πήγε. Καθάρισε, έσβησε η Βίσση οριστικά με αυτή την καριέρα που έκανε, σε αυτά τα μπουζούκια του κώλου. Να πώς καταντάει η εξέλιξη. Ψηφίζει η Ελλάδα 12 στη Φινλανδία. Τα βλέπει ο Τούρκος και λέει: "Μπείτε μέσα και λιώστε τους". Πώς θα πολεμήσουμε, ρε, με αυτά τα παιδιά που ψήφισαν τα τέρατα;».
  • «Ο Χριστόδουλος είναι ο γίγαντας της Ορθοδοξίας. Ο Κολοσσός! Ο άλλος ο Ζακύνθου είναι... άσε να μη σου πω. Αν δεν ήταν ο Χριστόδουλος, θα είχαν καταλάβει το σύμπαν. Πιστεύω κάργα στον Θεό. Αλλά όχι τρελά... Αγιον Ορος και σαχλαμάρες. Τι να κάνω στο Αγιον Ορος; Να βλέπω τους παπάδες να...; Στη Μονή Πετράκη τους είχαμε. Ανεβαίναμε κάτω από τα Εξάρχεια 18 χρόνων παιδιά, με τα σορτσάκια, ξαναμμένοι για να κλέψουμε τα μανταρίνια και μας κοίταγαν στα γεννητικά όργανα. Πώς κάθονται στα μοναστήρια; Ορμόνες δεν έχουνε; Πώς τη βγάζουν; Οργια κάνουν. Αυτοί είναι καλόγεροι; Ο Χριστός δεν ήταν σαν τα μούτρα τους. Ο Χριστός ήταν ωραίος. Και να πήγε με τη Μαγδαληνή, τι έγινε; Είναι ωραίο να πηγαίνει ο άνδρας με τη γυναίκα. Ο άνδρας με τον άνδρα δεν είναι ωραίο.
  • «Ο Αλεξανδρής είναι πουτάνα μεγάλη. Τη στήνει στην περιοχή για να βάλει το γκολ και οι άλλοι οι μαχητές δουλεύουνε για πάρτη του».
  • «Έδειραν το Νικολακόπουλο; Ν'αγιάσει το χέρι αυτών που το έκαναν. Αυτός έχει Μερτσεντέδες, εμείς δεν έχουμε Μερσεντέδες...».
  • «Γκώνια, θα σε τελειώσω. Το ποδόσφαιρο που ήξερες, έχει πεθάνει εδώ και δέκα χρόνια».
  • «Ο Αμανατίδης πρέπει να πάει Εθνική. Είναι μεγάλος μαντουμαδόρος και μεγάλη πρεσαδούρα».
  • «Ο αλήτης, ο μαύρος ο... Γεκινής, που ήρθε να μας κολλήσει ελονοσία για να πεθάνουμε! Ο αρρωστιάρης, ο βρωμερός»...
  • «Αυτός εκεί, ο - πώς τον λένε - στην Καλαμάτα, φέρνει κάτι μαύρους από τα καράβια! Πώς να πάει η ομάδα; Άκου εκεί, μαύρος τερματοφύλακας!»
  • «Στον Παναθηναϊκό; Ποτέ. Εδώ πήγα στον Παναργειακό και επειδή είχαν πράσινες εμφανίσεις δεν μπορούσα να κάνω προπόνηση και άφησα την ομάδα και έφυγα».
  • «Ο Καραμανλής; Δεν είχε κολλήσει ούτε ένα ένσημο του Ι.Κ.Α. πριν να γίνει βουλευτής».
  • «Ο Προτάσοφ; Άντε μωρέ με την Τιτίκα...».
  • «Όταν είσαι προπονητής στον Ολυμπιακό, είσαι ανώτερος από πρωθυπουργό και από Πρόεδρο της Δημοκρατίας...».
  • «Διάβαζα κάποιες φήμες για Κυργιάκο και με έπιανε η ψυχή μου. Δεν μπορεί να στρίψει. Δεν θέλω τέτοια σέντερ μπακ στην ομάδα. Τι θα τον κάνουμε τον Ολυμπιακό, Ολυμπιακοπαναθηναικό; Αντίθετα ο Καψής είναι γρήγορος, σβέλτος και ξύπνιος. Πολύ ξύπνιος. Παίρνει στροφές το μυαλό του. Και είναι και... θυσίας».
  • «Ο Αλέφαντος για τον κόσμο είναι ο έντιμος, ο γίγαντας, αυτός που δεν τα έχει πάρει ποτέ και δεν αντέχει να φοράει τα κοστούμια και να κάνει δημόσιες σχέσεις».
  • «Ποιός Άντζας, που ήθελαν να τον φέρουν και σαν άρχοντα στον Ολυμπιακό; Λες και δεν το ξέραμε από την προηγούμενη θητεία του... Τι έκανε στον Ολυμπιακό; Δεν φτούρησε τότε που ήταν στην καλύτερη ηλικία και θα φτουρούσε τώρα, 30 χρονών;»
  • «Το 1993 είχα πει να έρθει στον Ολυμπιακό ένας γρήγορος, να έρθει ο Ζαμοράνο, ο Κλίνσμαν. Μου έλεγε ο κ. Λούβαρης... είναι ακριβοί, ο άλλος δεν έρχεται. Ποιόν βρήκαμε; Βρήκαμε τον Ίβιτς και μου είπε να πάω να τον δω. Τον βλέπω και λέω γρήγορος παίκτης, τριπλέρ, φέρτον. Θα χαλάσει τον κόσμο, θα βγει ακόμη και πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη. Δε λέω να πάρει αυτούς, γιατί δεν έχει τη δυνατότητα, αλλά θα βρεις έναν τέτοιο παίκτη να έχει τα χαρίσματα. Ο Νε. Τι τον παίρνεις; Επιθετικό χαφ; Είναι γρήγορος, είναι τριπλέρ και κάνει γκολ; Έχει αντοχή; Αν δεν έχεις αντοχή, πέθανες. Αν τον πάρεις για αναπληρωματικό, τον σχόλασες. Θα φάει τον Τουρέ, τον Τζόρτζεβιτς, τον Στολτίδη και το Ριβάλντο, τον τετράγωνο; Δε θα τον φάει. Είναι κόφτης; Όχι, είναι μπαλαδόρος. Πετάει τόσα γκολ στο Βέλγιο και ήρθε στον Ολυμπιακό; Αυτό θέλω να δω. Ή θα μου κάνει την τρίπλα στον Κορακάκη, στον Ντάγκα και τον Ιωάννου. Δεν έχει τέτοια. Θέλω να τον δω και έξω.»
  • «Ο Νούνιεζ; Ποιός Νούνιεζ; Ξέχασε τον αυτόν... Μου θυμίζει τους Μπιτλς».
  • «Είναι παίκτης μωρέ ο Λεντέσμα; Είναι αυτό αμυντικό χαφ; Που πήγε στη Τζέλση και έβλεπε το Μακελελέ να δίνει μάθημα αμυντικού χαφ και να φτάνει τρεις φορές κοντά στο γκολ; Φωτογραφική μηχανή πρέπει να του είχανε για να μάθει πως παίζεται η θέση».
  • «Ο Ίβαντσης; Να το γράψεις όπως στο λέω: δεν υπάρχει κανένας Ίβαντσης. Τιτίκα είναι. Στατικός. Δεν κουνιέται. Είναι χαφ αυτό;»
  • «Να μη λέμε λόγια. Να μιλάμε απο ψυχής και αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Τραπεζανίδης είναι για χάντμπολ. Από αύριο».
  • «Ο Καρπετόπουλος με τον... Πανούτση, αυτό κάνουνε... Πάνε και παίρνουνε τον πιο άσχετο να τους μιλήσει για μπάλα. Αμ δε στέκουνε οι... Γι αυτό έχουνε φτάσει να τον βλέπουνε μόνο οι φορτηγατζήδες τη νύχτα για να περνάνε την ώρα τους»
  • «Τον έλιωσα ρε! Φέρτε την τηλεόραση. Είμαι μεγάλος, ρε! Είμαι γίγαντας, ρε! Τον... κοίμησα το Ρουμάνο». 
  • «Τι παιχταράς είσαι ρε Ντανιέλο"! "Αντε γίνε καλά ρε Ντανιέλο"! "Έχεις δίκιο ρε Ντανιέλο, αλλά πού να σε βάλω; Έχω τον Αλεξανδρή 400 εκατομμύρια, τον Ίβιτς 500 εκατομμύρια, το Γιεκινί 300 εκατομμύρια.. Ντανιέλο, σε τρώω άδικο». 
  • «Πρέπει να βάλει τρεις πίσω, δύο κόφτες στο κέντρο, δυο από αριστερά, το Τζόρτζεβιτς και το Γεωργατο, δυο από δεξιά, Γιαννακοπουλο και Μαυρογενίδη, το Τζιοβάνι πίσω από τους δύο επιθετικούς και μπροστά το Χούτο και τον Οφορίκουε». 
  • «Κανάρα, Αποσπόρη κι εσείς οι άλλοι : Μη τυχόν και σας δω να πάτε να χαιρετάτε τον Αναστόπουλο λες και είναι η Βουγιουκλάκη κι εσείς ταπεινοί θαυμαστές της. Θα τον κερδίσετε πρώτα και μετά θα τον χαιρετήσετε. Δε θα αφήσετε κανέναν Αναστόπουλο να σας πάρει το ψωμί».
  • «Ο Θρασύβουλας ξεκίνησε από τη Σπάρτη να πάει στη Λάρισα. Κατεβαίνει όμως και ο Αλέξανδρος από τη Μακεδονία, με πολύ λαό, να συναντήσει τον Θρασύβουλο στη Λάρισα. Συναντιούνται, και μόλις βλέπει ο Θρασύβουλος τον Αλέξανδρο, χέζεται και την κάνει γυριστή για τα Τρίκαλα. Έτσι κι εμείς, θα τους κάνουμε να χεστούνε».
  • «Ακουσε, Γιώργο μου. Με τις γνώσεις που έχω και τις γνωριμίες που έχεις, έτσι και πάρω μια ιστορική ομάδα όπως η Αντερλεχτ, η Φέγενορντ και ο Αγιαξ εύκολα θα τη βγάλω πρωταθλήτρια. Και μετά θα κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ και μετά το διηπειρωτικό. Και θα διακριθώ κι εγώ κι εσύ και θα διαφημιστεί και η Ελλάδα και το έργο σου. Γιατί ο Αλέφαντος, Γιώργο μου, δεν είναι αχάριστος».
  • «Είστε πολεμιστές και οι πολεμιστές δεν κωλώνουν πουθενά. Εγώ, για παράδειγμα, δεν ήθελα να έχει τώρα η Λεωφόρος όχι 15.000, αλλά 80.000 κόσμο και να μπω μέσα και να είμαι όρθιος εκεί, για να πολεμήσω. Ας μου πετάνε ό,τι θέλουν. Κι ας με φτύνουν. Ετσι κι εσείς. Βλέπω ότι είστε πολεμιστές. Οπως οι Σπαρτιάτες. Εχετε στο μυαλό σας 24 ώρες το πώς θα κερδίσετε στη μάχη. Και θα τα καταφέρετε. Οποιος πήγε να κατακτήσει τη Σπάρτη έσπασε τα μούτρα του. Είστε πολεμιστές, ρε, και θα το δείξετε σήμερα. Θα τους πάρουμε μέσα στο σπίτι τους". Ρε, τι εκτός έδρας λένε; Δεν υπάρχουν έδρες, ρε. Και ο Μέγας Αλέξανδρος πολέμησε εκτός έδρας τους Πέρσες, αλλά κέρδισε»!
  • «Το 1982, καλοκαίρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θέλησα να παρακολουθήσω από κοντά τη δουλειά του Μενότι, με την Εθνική Αργεντινής. Την έστησα, λοιπόν, απ' έξω, κι όταν τον είδα, ύψωσα τα χέρια και του φώναξα : "Μίστερ Μενότι, είσαι ο πρώτος. Είσαι πολύ μεγάλος!". Ο Μενότι χαμογέλασε, με έβαλε στο πούλμαν και μου γνώρισε τους φρουρούς, για να με αφήνουν να βλέπω τις προπονήσεις. Τι; Πώς κατάλαβε τα ελληνικά ο Μενότι; Η γλώσσα του ποδοσφαίρου είναι διεθνής!»
  • «Το 1974, πάλι στη Γερμανία, είχαμε πάει πάλι με το Δημήτρη τον Τζήμα να παρακολουθήσουμε τις προπονήσεις της Εθνικής Ολλανδίας. Είχαμε ανέβει σε ένα λοφάκι, βλέπαμε και κρατούσαμε σημειώσεις. Μας είδαν όμως κάτι αστυνομικοί, μας πέρασαν για... Οβραίους και μας πήραν στο κυνήγι πέντε αστυνομικοί με ντόμπερμαν. Γλιτώσαμε απ' τα δόντια των σκύλων σαν από θαύμα».
  • «Θέλω να πω στον Κωστή Στεφανόπουλο ότι είναι παραμυθάς. Και γράφτε το όπως το λέω. Δεν ασχολείται με την μπάλα. Να μην ασχολείται, γιατί εγώ δεν ασχολούμαι με την πολιτική. Τι να μας πει τώρα; Ούτε βουλευτής στο χωριό του δεν έβγαινε και τον έκανε το ΠΑΣΟΚ Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ούτε μία ψήφο δεν έπαιρνε. Δημόσιος υπάλληλος είναι ο Πρόεδρος, που όταν πεθαίνει κάποιος στέλνει ένα συλλυπητήριο τηλεγράφημα κι αλίμονο στον άνθρωπο που έφυγε... Ο πρωθυπουργός τα κάνει όλα. Τι είναι ο Πρόεδρος;». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ