Αθλητισμος

Όλες οι αποφάσεις της ΟΥΕΦΑ

Tο νέο καλεντάρι των επόμενων μηνών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Champions League
Champions League ©FrodeCJ/Pixabay

Η ΟΥΕΦΑ πήρε τις οριστικές αποφάσεις της για τις διοργανώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο καιρός πέρασε, τα περισσότερα πρωταθλήματα ξεκίνησαν ή ξεκινούν αυτές τις μέρες, οπότε η ΟΥΕΦΑ πήρε κι αυτή τις οριστικές αποφάσεις της για τις διοργανώσεις της. Όπως αναμενόταν το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το Γιουρόπα, θα γίνουν με διαδικασίες - εξπρές μέσα στον Αύγουστο.

Αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι επαναληπτικοί για τη φάση των «16» (ανάμεσά τους και το Γουλβς-Ολυμπιακός), τα φετινά τρόπαια θα κριθούν σε Φάιναλ 8, σε συγκεκριμένες χώρες και με μονές αναμετρήσεις.

Αναλυτικότερα, το Τσάμπιονς Λιγκ επαναρχίσει στις 7-8 Αυγούστου με τις τέσσερις ρεβάνς που απομένουν για να συμπληρωθεί η οκτάδα. Τα ζευγάρια Μπάγερν-Τσέλσι, Μπαρτσελόνα-Νάπολι θα παίξουν στην Παρασκευή 7/8, ενώ αυτά των Γιουβέντους-Λιόν και Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης, μια μέρα αργότερα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν είτε στις έδρες των ομάδων, δίχως θεατές, είτε στις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τη συνέχεια.

Οι οκτώ ομάδες που θα προκριθούν συνολικά, θα μεταβούν στη Λισαβόνα για το Φάιναλ 8. Με μονούς αγώνες ως το τέλος, όπου αν ένα ματς λήξει ισόπαλο, θα υπάρχει παράταση και πέναλτι. Τα προημιτελικά θα γίνουν στο διάστημα 12-15 Αυγούστου, τα ημιτελικά στις 18-19 του ίδιου μήνα και ο τελικός στις 23/8, ημέρα Κυριακή. Τα δύο γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν στην πορτογαλική πρωτεύουσα είναι το «Ντα Λουζ» της Μπενφίκα και το «Ζοσέ Αλβαλάδε» της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Για τις δύο τελικές φάσεις των ισάριθμων διοργανώσεων, ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, να υπάρξει κόσμος στο γήπεδο, δίχως να μπει σε λεπτομέρειες.

Όσον αφορά το Γιουρόπα Λιγκ, ο τόπος που θα κριθεί είναι η βορειοδυτική Γερμανία και συγκεκριμένα οι πόλεις Γκελσενκίρχεν, Ντούισμπουργκ, Ντίσελντορφ και Κολωνία όπου θα γίνει και ο τελικός. Πέρα από τη φάση των «8» κι έπειτα, εκεί θα γίνουν δεδομένα τα ματς Ίντερ-Χετάφε και Ρόμα-Σεβίλλη για τη φάση των «16».

Ήταν δύο αναμετρήσεις που δεν έγιναν στην ώρα τους, λόγω της γρήγορης εξάπλωσης του κορωνοϊού σε Ιταλία και Ισπανία. Άρα η πρόκριση θα κριθεί σε μονό ματς και ουδέτερο γήπεδο. Υπό σκέψη είναι Η ΟΥΕΦΑ για το τι θα κάνει με τους έξι επαναληπτικούς, ανάμεσα σ’ αυτούς και το Γουλβς-Ολυμπιακός. Βασικός στόχος είναι οι αγώνες να γίνουν στις έδρες κάθε συλλόγου για λόγους ισονομίας, όμως αυτό δεν είναι ακόμη σίγουρο.

Το Γιουρόπα θα επαναρχίσει στις 5-6 Αυγούστου. Στις 10-11 του μήνα θα γίνουν οι προημιτελικοί, στις 16-17 οι ημιτελικοί και ο τροπαιούχος θα αναδειχθεί την Παρασκευή 21/8.

Όσον αφορά το Σούπερ Καπ της Ευρώπης, αναμένεται να γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βουδαπέστη. Μία εβδομάδα αργότερα θα γίνει η κλήρωση των ομίλων Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ στην Αθήνα, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί τα προκριματικά για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικότερα, στα μέσα Αυγούστου θα ξεκινήσει ο πρώτος γύρος, τα πλέι οφ θα πάνε στα τέλη Σεπτέμβρη, ενώ όλοι οι αγώνες θα είναι μονοί, κάτι που αφορά άμεσα και τις πέντε ελληνικές ομάδες που θα συμμετέχουν. Μοναδική εξαίρεση τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και όχι του Γιουρόπα. Όσο για τις έδρες των συγκεκριμένων αγώνων; Όποια ομάδα βγαίνει πρώτη από την κληρωτίδα, θα είναι γηπεδούχος. Οι όμιλοι θα ξεκινήσουν στις 20 Οκτώβρη.

Τέλος, ενημέρωση υπήρξε και για το EURO 2021.Τα πλέι οφ που θα δώσουν τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια θα διεξαχθούν στις 8/10 και 12/11, ενώ η τελική φάση θα γίνει κανονικά στις δώδεκα πόλεις που έχουν ήδη προκαθοριστεί. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ