Αθλητισμος

Το πρωτόκολλο του ΝΒΑ

Όλα όσα πρέπει να γίνουν μέχρι την επανέναρξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάσκετ
Μπάσκετ © Markus Spiske / Pexels

Το πρωτόκολλο του ΝΒΑ. Όλα όσα πρέπει να γίνουν μέχρι την επανέναρξη των αγώνων.

Το τελικό πρωτόκολλο ασφαλείας για τη διαμονή στο Ορλάντο και τη διεξαγωγή των αγώνων έστειλε το ΝΒΑ στις 22 ομάδες που θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα.

Πρώτον, κάθε ομάδα θα έχει το δικαίωμα να πάρει μαζί της 35 άτομα. Τους 13 παίκτες της και άλλα 22 μέλη τεχνικού και διοικητικού τιμ. Σε τρία τεράστια ξενοδοχεία του Disney World της Φλόριντα θα χωριστούν οι ομάδες και μάλιστα οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα μείνουν στο ίδιο με τους Λέικερς του Λεμπρόν Τζέιμς.

Αυστηρές θα είναι οι ποινές για όποιον παραβιάσει τους κανόνες και φύγει από το Disney World δίχως άδεια. Θα πρέπει να μπει σε καραντίνα για 10-14 μέρες, να υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ θα υποστεί και χρηματικό πρόστιμο.

Αν κάποιος παίκτης ή μέλος μιας ομάδας παραβιάσει τους υγειονομικούς κανόνες εντός του resort, τότε κινδυνεύει ακόμη και με αποβολή απ’ αυτό. Μάλιστα, θα υπάρξει και μια εσωτερική ανώνυμη τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών, όπου κάθε «κάτοικος» του Disney World, θα μπορεί να ενημερώνει για τυχόν… ατασθαλίες.

Αν το θελήσουν οι παρευρισκόμενοι μπορούν να φορούν ένα ειδικό δαχτυλίδι που εντοπίζει τα πρώτα σημάδια του κορωνοϊού, ενώ ταυτόχρονα θερμομετρεί το σώμα και μετρά τους χτύπους της καρδιάς.

Πάντως, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι άλλο. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις παραγόντων του ΝΒΑ με παίκτες, έχουν βρεθεί πάνω από 50 άτομα που δεν θέλουν να πάνε στο Ορλάντο να αγωνιστούν. Άλλοι φοβούνται να συγχρωτιστούν με τόσο κόσμο και να παραμείνουν πολλές μέρες στο ίδιος μέρος, ενώ άλλοι προβάλλουν ως επιχείρημα την έκρυθμη κατάσταση στις ΗΠΑ, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, καθησύχασε πως θα βρεθούν λύσεις για όλα τα προβλήματα. Παρόλα αυτά, όσοι παίκτες δεν επιθυμούν να παίξουν θα πρέπει να το δηλώσουν ως τις 24 Ιουνίου. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ