Αθλητισμος

Στον τελικό της Ευρωλίγκας η Βουλιαγμένη

Το βράδυ διεκδικούν τίτλο τα κορίτσια του πόλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65486-132016.jpg

Τα κορίτσια της Βουλιαγμένης νίκησαν 9-7 εχθές την ιταλική Ιμπέρια και προκρίθηκαν στον τελικό του φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη.

Η ελληνική ομάδα πήρε την πρόκριση ανατρέποντας το σκορ στην τρίτη περίοδο, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση την τερματοφύλακα Κούβδου. Η ιταλική ομάδα προηγήθηκε 6-4 στην αρχή της τρίτης περιόδου, αλλά η Βουλιαγμένη απάντησε σε τρία λεπτά με σερί 3-0, πέρασε μπροστά 7-6 και από το σημείο αυτό κράτησε το προβάδισμα έως το τέλος.

«Παίξαμε καλύτερα, αδικηθήκαμε από την διαιτησία, έπρεπε να νικήσουμε πιο εύκολα. Στον τελικό με τη Σαμπαντέλ δεν υπάρχει φαβορί. Η έδρα της Σαμπαντέλ μπορεί να είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα για εμάς, γιατί το άγχος μερικές φορές είναι αρνητικός παράγοντας για τους γηπεδούχους», είπε ο προπονητής της Βουλιαγμένης, Κώστας Δήμου.

Η Βουλιαγμένη θα αγωνιστεί απόψε στις 22:15 κόντρα στην Σαμπαντέλ, η οποία δεν φοβήθηκε την κάτοχο οκτώ πρωταθλημάτων Ευρώπης, Οριζόντε Κατάνια και με 14-9, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της και να βρεθεί ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 3-2, 2-0

Βουλιαγμένη (Κώστας Δήμου): Kούβδου, Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου, Χυδηριώτη 1, Ντάσιου, Ξενάκη, Ασημάκη, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου 2, Πρωτόπαππα, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη 2, Ζοφώλη Ν

Ιμπέρια (Μάρκο Καπάνο): Γκορλέρο, Ραλάτ 1, Μποριέλο, Τεντέσκο, Στιέμπερ 2, Καζανόβα 1, Πομέρι, Καρέγκα 2, Έμολο, Μπενκαρντίνο, Ντρόκο 1, Αμορέτι, Σολαίνι.

Δ.Κ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ