Αθλητισμος

Κανένας... κορωνοϊός μπροστά στο ντέρμπι της Σερβίας

Παρτιζάν και Αστέρας έπαιξαν μπροστά σε (σχεδόν) γεμάτο γήπεδο με τις ευλογίες της κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποιος κορωνοϊός στη Σερβία: Χαμός από κόσμο στο ντέρμπι Παρτιζάν - Ερυθρός Αστέρας - «Καμίνι» το γήπεδο
Ποιος κορωνοϊός στη Σερβία: Χαμός από κόσμο στο ντέρμπι Παρτιζάν - Ερυθρός Αστέρας - «Καμίνι» το γήπεδο/© YouTube

Ποιος κορωνοϊός, ποιες αποστάσεις; Το αδιαχώρητο στο ντέρμπι της Σερβίας Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας - 30.000 εισιτήρια.

Μεγάλη συζήτηση προκάλεσαν οι εικόνες από το ντέρμπι Παρτιζάν - Ερυθρός Αστέρας στη Σερβία μετά το lockdown του κορωνοϊού.

Από την πρώτη στιγμή στη Σερβία αποφασίστηκε να γίνονται οι αγώνες με κόσμο στις εξέδρες, έστω κι αν μιλάμε για ένα μικρό ποσοστό επί της χωρητικότητας.

Τα πάντα πήγαν... περίπατο όμως για χάρη του μεγάλου ντέρμπι της Παρτιζάν με τον Ερυθρό Αστέρα. Το Σαββατοκύριακο οι «κόκκινοι» του Βελιγραδίου κατέκτησαν και μαθηματικά το πρωτάθλημα, όμως την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 έπαιξαν ημιτελικό Κυπέλλου στην έδρα της μεγάλης αντιπάλου. Συμπτωματικά, αυτή ήταν η 200ή επίσημη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες και είχε δοθεί περαιτέρω δημοσιότητα.

Η κυβέρνηση της Σερβίας υποστήριξε ότι η σημασία αυτού του αγώνα είναι πάνω από τα μέτρα ασφαλείας (!) και έτσι εκδόθηκαν 30.000 εισιτήρια όσα και η χωρητικότητα. Υπό κανονικές συνθήκες το γήπεδο θα γινόταν sold out, όμως φαίνεται ότι υπάρχει κόσμος που φοβάται και είναι λογικό αυτό. Ακόμη και έτσι πάνω από 20.000 άτομα και των δύο ομάδων πήγαν να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση, με τις άδειες θέσεις να είναι λίγες, εκτός βέβαια από εκείνες που ήταν κενές για λόγους ασφαλείας (όχι υγιεινής).

Σημασία έχει να δούμε τι επίπτωση θα έχει αυτή η ανεξέλεγκτη μάζωξη κόσμου στην πορεία του κορωνοϊού στη βαλκανική χώρα.

Για την ιστορία το ντέρμπι έληξε 1-0 υπέρ της Παρτιζάν. Σκόρερ ο Νάτχο, πρώην χαφ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Gio Melody - POP ft  Moose | Official Video Clip

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ