Αθλητισμος

Ανατροπές στο γαλλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Με δικαστική απόφαση ακυρώνονται οι υποβιβασμοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρί Σεν Ζερμέν
Ματαιώνεται το ποδόσφαιρο στη Γαλλία © EPA/YOAN VALAT

Περιπλέκονται τα πράγματα στο γαλλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, όπου Αμιέν και Τουλούζ που υποβιβάστηκαν, δικαιώθηκαν από το Κεντρικό δικαστήριο της Γαλλίας.

Φαίνεται πως βιάστηκαν οι Γάλλοι να διακόψουν την αγωνιστική δράση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου λόγω κορωνοϊού και τώρα βρίσκονται μπροστά σε μπελάδες. Η Λίγκα του ποδοσφαίρου σε συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, εδώ και καιρό έχουν πάρει την απόφαση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος.

Βάσει της –μέχρι τότε- βαθμολογίας, η Παρί Σεν Ζερμέν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, βγήκαν και οι επόμενες ομάδες στην Ευρώπη, ενώ υποβιβάστηκαν οι Αμιάν, Τουλούζ. Οι δύο συγκεκριμένοι σύλλογοι, όμως, προσέφυγαν δικαστικά και χθες δικαιώθηκαν. Όχι από ένα οποιοδήποτε δικαστήριο, αλλά από το Κεντρικό της Γαλλίας, δηλαδή το αντίστοιχο Συμβούλιο της Επικρατείας στην Ελλάδα.

Το ανώτατο όργανο της χώρας, επικύρωσε τη βαθμολογία και τη διακοπή της ποδοσφαιρικής σεζόν, όμως απαγόρευσε τον υποβιβασμό των δύο ομάδων. Έτσι, για τη νέα σεζόν αναμένεται αναδιάρθρωση σε 22 ομάδες, ώστε να μην πέσει καμία και να ανέβουν και οι Λοριάν, Λανς από τη Β’ κατηγορία. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ