Αθλητισμος

Η Κωνσταντινούπολη θα διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Ολυμπιακής Επιτροπής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες
Ολυμπιακοί Αγώνες © Pixabay

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Χασάν Αράτ, ανακοίνωσε πως οι Τούρκοι θα διεκδικήσουν εκ νέου τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Έτοιμη να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032 είναι η Κωνσταντινούπολη, όπως γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Χασάν Αράτ.

«Ο κόσμος είδε το πώς χάσαμε από το Τόκιο την τελευταία στιγμή. Η Τουρκία άξιζε τους Ολυμπιακούς και η Κωνσταντινούπολη έχει κάνει σημαντική πρόοδο έκτοτε. Η Τουρκία με την επιτυχή διαχείριση που έκανε στο θέμα της πανδημίας, έχει εκπληρώσει πλήρως τις υποσχέσεις της στο θέμα των υποδομών αναφορικά με την υποψηφιότητα για το 2020. Όλα είναι έτοιμα. Η Κωνσταντινούπολη είναι έτοιμη και πρέπει να είναι υποψήφια. Η απόφαση είναι του κράτους. Ο νεανικός μας πληθυσμός μπορεί να ηγηθεί της υποψηφιότητας. Η Κωνσταντινούπολη είναι ένα φανταστικό μέρος» είπε ο Αράτ στην ανακοίνωσή του.

Να θυμίσουμε πως η Κωνσταντινούπολη «έχασε» τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 από τους Ιάπωνες με ψήφους 60-36, αλλά όπως φαίνεται δεν προτίθεται να τα παρατήσει.

Βέβαια μαζί με την Κωνσταντινούπολη, για τους Ολυμπιακούς του 2032 ενδιαφέρονται επίσης το Νότιο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, που θεωρούταν και το φαβορί, η Ινδία, επίσης ισχυρή υποψηφιότητα, η Ινδονησία και η Βόρεια με τη Νότια Κορέα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ