Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Υποχρεωτικά τεστ σε θεατές, προσωπικό και αθλητές

Και περιορισμένες οι μετακινήσεις εκτός Ολυμπιακού Χωριού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες κορωνοϊός
Επιμένει η ΔΟΕ για διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων © EPA/KIMIMASA MAYAMA

Υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού θα πραγματοποιούνται σε θεατές, προσωπικό αλλά και αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το επόμενο καλοκαίρι.

Για τα εξεταζόμενα μέτρα με τα οποία σκοπεύουν να «θωρακίσουν» οι διοργανωτές τους Ολυμπιακούς Αγώνες μίλησε η κυβερνήτις του Τόκιο, Γιούρικο Κόικε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ιαπωνικών Μέσων, παρά το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν το καλοκαίρι του 2021 με ένα χρόνο καθυστέρηση λόγω του κορωνοϊού, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι εξαιρετικά εκτεταμένα.

Όπως τόνισε η Κόικε «ίσως είναι ανάγκη οι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν πιο "απλοποιημένοι" εξαιτίας της πανδημίας, χωρίς πάντως να μπει σε λεπτομέρειες.

»Οι κάτοικοι του Τόκιο και οι υπόλοιποι Ιάπωνες πρέπει να δουν με κατανόηση και συγκατάβαση τη φιλοξενία των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να εκλογικεύσουμε το τι πρέπει να γίνει και να απλοποιήσουμε ό,τι μπορεί να γίνει πιο απλό».

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα, οι διοργανωτές θα διενεργούν υποχρεωτικά τεστ PCR σε θεατές, προσωπικό αλλά και αθλητές ενώ σκοπεύεται να περιοριστούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις εκτός Ολυμπιακού Χωριού.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ