Αθλητισμος

Υπόθεση Φλόιντ: Στις διαδηλώσεις ο Στεφ Κάρι και ο Κλέι Τόμπσον

Στο Όκλαντ της Καλιφόρνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στεφ Κάρι
Ο Στεφ Κάρι με τη σύζυγό του © Twitter

Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμσον έγιναν ένα με το πλήθος σε διαδήλωση για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ - Μαζί τους βρέθηκαν κι άλλοι παίκτες των Golden State Warriors.

Σε ειρηνική διαδήλωση για την ρατσιστική βία στο Όκλαντ της Καλιφόρνια βρέθηκαν οι αστέρες των Golden State Warriors, μεταξύ των οποίων και οι Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμσον.

Ο Κάρι, ο Τόμσον, ο Κεβόν Λούνι και ο Ντέιμιαν Λι συμμετείχαν στην κινητοποίηση για την απότιση φόρου τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ, τον 46χρονο ο οποίος πέθανε την περασμένη Δευτέρα στη Μινεάπολη κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς.

Ο Κάρι ήταν ανάμεσα σ’ εκείνους που, όταν εκατοντάδες διαδηλωτές φώναξαν «πείτε τ’ όνομά του», αποκρίθηκαν με μια φωνή «Τζορτζ Φλόιντ».

«Είμαστε όλοι εδώ με τον ίδιο σκοπό, όχι μόνο για τους Αφροαμερικανούς», είπε ο εκπρόσωπος της πορείας Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον. «Αυτή τη στιγμή, πρόκειται για τους μαύρους, αλλά αυτό αφορά όλη την ανθρωπότητα. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει κόσμος που είναι αντιμέτωπος με καταπίεση».

Εδώ και πάνω από μία εβδομάδα , πολλές προσωπικότητες του αμερικανικού μπάσκετ, από τον Λεμπρόν Τζέιμς ως τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Έρβιν Μάτζικ Τζόνσον, εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για τον θάνατο του 46χρονου. Διαδηλώσεις, που έχουν σημαδευτεί σε αρκετές περιπτώσεις από ταραχές και λεηλασίες, έχουν γίνει σε δεκάδες πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν χθες σε αρκετές μεγάλες πόλεις, χωρίς να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ