Αθλητισμος

Europa League στην Αθήνα: Μύθος ή πραγματικότητα;

Υπάρχουν ελπίδες να τελειώσει στην Ελλάδα η φετινή διοργάνωση;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Europa League
Το τρόπαιο του Europa League © EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Πλήθος σεναρίων θέλει την τελική φάση του Europa League να λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα - Τι ισχύει τελικά με τις φήμες αυτές;

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει μια πληροφορία που δημοσίευσε πρώτη η ισπανική εφημερίδα As και αναφέρει πως η Αθήνα είναι το φαβορί για να φιλοξενήσει το Φάιναλ 8 του Europa league. Πόση αλήθεια κρύβεται στις παραπάνω γραμμές;

Καταρχάς να πούμε ότι η ΟΥΕΦΑ δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει με τις δύο διοργανώσεις της. Δηλαδή αν θα γίνουν όλα τα παιχνίδια όπως ήταν προγραμματισμένο ή αν από τα προημιτελικά και μετά θα πάμε σε μονούς αγώνες, που θα γίνουν μάλιστα σε μία πόλη. Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να παρθεί στις 17 Ιουνίου, όταν και θα γίνει η επόμενη μεγάλη τηλεδιάσκεψη της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο φετινός τελικός του Γιουρόπα, στο οποίο συμμετέχει ο Ολυμπιακός, είναι προγραμματισμένος να γίνει στο Γκντανσκ της Πολωνίας. Όμως η συγκεκριμένη χώρα έχει περισσότερα κρούσματα και θανάτους σε σχέση με την Ελλάδα (20.000 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί και 972 έχασαν τη ζωή τους), ενώ το κλίμα δεν ευνοεί όσο στη χώρα μας που το καλοκαίρι έχει πολλή ζέστη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απόφαση, παρά μόνο μια ανεπίσημη πρόταση της ΕΠΟ προς την ΟΥΕΦΑ. Οπότε οι πιθανότητες δεν είναι –προς το παρόν- μεγάλες.

Υπενθυμίζουμε ότι η Θεσσαλονίκη έχει κάνει πρόταση να φιλοξενήσει το υπόλοιπο της φετινής Ευρωλίγκας και μέσα στην εβδομάδα περιμένουμε τα μαντάτα.

Το θέμα είναι γιατί η χώρα μας θέλει να αναλάβει αυτές τις διοργανώσεις; Κέρδος θα υπάρχει μόνο για τα λίγα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν τις ομάδες. Ούτε ξένοι φίλαθλοι μπορούν να έρθουν για να δουν τους αγώνες, ενώ ούτε καν οι ντόπιοι δεν θα μπορούν να πλησιάσουν στο γήπεδο, οπότε μάλλον θα γίνει πολλή φασαρία για το τίποτα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ