Αθλητισμος

Ποιος είναι τελικά ο Γιώργος Βαγιαννίδης;

Ο 18χρονος παίκτης του Παναθηναϊκού που φεύγει για το εξωτερικό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Βαγιανίδης
Γιώργος Βαγιανίδης © Eurokinissi Sports

Το πιο hot όνομα του σημερινού, νεανικού Παναθηναϊκού δεν είναι ο Μπουζούκης, ούτε ο Χατζηγιοβάνης, αλλά ο Γιώργος Βαγιαννίδης.

Ένα μίνι σίριαλ που κρατά εδώ και μερικούς μήνες κορυφώνεται αυτές τις μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις και το ενδιαφέρον, το πιο hot όνομα του σημερινού, νεανικού Παναθηναϊκού δεν είναι ο Μπουζούκης, ούτε ο Χατζηγιοβάνης, αλλά ο Γιώργος Βαγιαννίδης.

Γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου του 2001, ο νεαρός ποδοσφαιριστής βρέθηκε το 2011 στις Ακαδημίες του «τριφυλλιού». Ξεκίνησε να παίζει ως δεξιός εξτρέμ, αλλά οι προπονητές του σιγά-σιγά τον οπισθοχώρησαν στην άμυνα, προσπαθώντας να τον κάνουν έναν επιθετικογενή δεξιό αμυντικό. Πριν καλά-καλά κλείσει τα 16 του χρόνια είχε βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών ομάδων της Ευρώπης, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Ίντερ, ενώ η Πόρτο ήταν αυτή που του έκανε πρόταση.

Ο ίδιος αρνήθηκε, αφού η οικογένειά του δεν ήθελε επ’ ουδενί να αφήσει το σχολείο στο λύκειο. Ο μικρός Βαγιαννίδης ακούει πιστά τους γονείς του, όπως θα δούμε και στη συνέχεια.

Για να μην τον χάσει «τσάμπα», ο Παναθηναϊκός του έκανε επαγγελματικό συμβόλαιο τριετούς διάρκειας το καλοκαίρι του 2017. Ο Βαγιαννίδης συνέχισε να παίζει στην ομάδα Νέων των «πράσινων», αλλά τους τελευταίους μήνες άρχισε συχνά-πυκνά να προπονείται και με τους μεγάλους.

Georgios Vagiannidis / Γεώργιος Βαγιαννίδης (Sint-Truiden / Inter Milan) 2019 Highlights

Είναι εμφανές πως στον Παναθηναϊκό δεν χειρίστηκαν καλά την κατάστασή του. Με το συμβόλαιό του να τελειώνει στις 30 Ιουνίου, από τον Ιανουάριο άρχισε να δέχεται κρούσεις. Η πρώτη από τον ΠΑΟΚ απορρίφθηκε, όμως το δικό της έντονο ενδιαφέρον έδειξε και η Μονακό.

Στις 16 Φεβρουαρίου, ο Γιώργος Δώνης τον έβαλε βασικό για πρώτη φορά, σε αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό. Ο πιτσιρικάς δεν λύγισε από το βάρος και το άγχος και στο ντεμπούτο του σημείωσε γκολ και έβγαλε ασίστ!

Vagiannidis Dreamed Debut

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να το πάρει πάνω του, καθώς ο Βαγιαννίδης είχε μπει στην… ουρά για ανανέωση μαζί με τους υπόλοιπους συνομήλικούς του. Όμως λόγω ταλέντου και μεγάλου potential, θα έπρεπε να γίνουν υπερβάσεις έστω και αργά. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ συναντήθηκε προσωπικά δύο φορές με τον παίκτη και τους γονείς του, κάνοντας μια προσφορά που έφτανε τις 180.000 ευρώ τον χρόνο, από τώρα μέχρι το 2023. Δεν δίστασε και να υποσχεθεί χρόνο συμμετοχής στον 18χρονο ποδοσφαιριστή, ώστε αυτός να σιγουρευτεί ότι θα έχει την ευκαιρία εξέλιξης που ζητά.

Λόγω κορωνοϊού, οι συζητήσεις σταμάτησαν και τις τελευταίες μέρες ο Αλαφούζος επικοινώνησε με το περιβάλλον του παίκτη για να δώσουν νέο ραντεβού. Πριν καν γίνει αυτό, ο Βαγιαννίδης του τηλεφώνησε και του είπε πως δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Θα εξετάσει μία από τις προτάσεις που έχει ήδη από το εξωτερικό και θα συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Η Ίντερ λέγεται πως του δίνει 300.000 ευρώ τον χρόνο και παράλληλα την ευκαιρία να παίξει του χρόνου δανεικός στην ανδρική ομάδα της Βερόνα. Η Μονακό ίσως του δώσει λιγότερα, αλλά με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει με το Financial Fair Play, θα χρειαστεί νέους και φθηνούς παίκτες. Η ουσία είναι πως ο Βαγιαννίδης έχει την ευχέρεια να κάνει μια επιλογή για τη συνέχεια της καριέρας του μακριά από την Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός «κατάφερε» να χάσει μέσα από τα χέρια του έναν παίκτη που μελλοντικά ίσως να του απέφερε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ