Αθλητισμος

Οι ελπίδες για να ξαναδούμε ΝΒΑ φέτος

Ποιες οι πιθανότητες να αρχίσει το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ και τι συμβαίνει στην Ευρώπη

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρωτάθλημα NBA
Πρωτάθλημα NBA και κορωνοϊός © EPA/NUCCIO DINUZZO

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί αν και πότε θα επιτραπεί η χρησιμοποίηση κάποιων προπονητικών κέντρων για να γυμναστούν μερικές ομάδες του NBA.

Αν αντιθέσει με το ποδόσφαιρο που μαθαίνουμε συνεχώς τα πλάνα της κάθε χώρας για το πρωτάθλημά της, στο ΝΒΑ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ασφαλώς και οι ιθύνοντές του επεξεργάζονται πολλά σενάρια, όμως πολλά εξ αυτών δεν διαρρέουν.

Σήμερα ίσως είναι μια σημαντική μέρα, καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί αν και πότε θα επιτραπεί η χρησιμοποίηση κάποιων προπονητικών κέντρων για να γυμναστούν μερικές ομάδες. Αυτό θα γίνει –αν γίνει- σε πολιτείες των ΗΠΑ που δεν είναι τόσο μεγάλη η εξάπλωση του ιού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως μπορεί να δοθεί πράσινο φως ακόμη και για την Παρασκευή 8 Μαΐου.

Κατά τα λοιπά, κουβέντα για ημερομηνία επανέναρξης δεν υπάρχει. Ούτε συμφωνία για το πού και πότε θα γίνουν οι αγώνες. Θεωρείται δύσκολο να χρησιμοποιήσει κάθε ομάδα την έδρα της και σύμφωνα με το ESPN, εξακολουθεί να συγκεντρώνει πιθανότητες η λύση του Λας Βέγκας. Δηλαδή να μαζευτούν εκεί και οι 30 ομάδες, να διαμείνουν σε 3-4 από τα τεράστια ξενοδοχεία της πόλης και να χρησιμοποιούν κάποιες αρένες, όπως την εντυπωσιακή T-Mobile, αλλά και αυτή του ξενοδοχείου MGM, που συνήθως γίνονται εκεί μεγάλοι αγώνες μποξ. Αρκετοί αντιδρούν, πάντως, θεωρώντας ότι κάποιοι παίκτες (ειδικά οι νεότεροι που ίσως να μην έχουν πάει ποτέ) θα «θαμπωθούν» από τα καζίνο ή τους υπόλοιπους πειρασμούς που κρύβει η Sin City… Γι’ αυτό και μια άλλη λύση είναι το θεματικό πάρκο της Universal ή της Disney στο Ορλάντο. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ