Αθλητισμος

Ναδάλ: Σας το υπογράφω, το τένις θα επιστρέψει τον Ιανουάριο του 2021

«Είναι καιρός να είμαστε υπεύθυνοι, να είμαστε ασφαλείς για να κάνουμε αυτό που κάναμε πριν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράφα Ναδάλ
Ο αστέρας του τένις, Ράφα Ναδάλ © EPA/DAVID GUZMAN

Καμία πιθανότητα να ξεκινήσει η αγωνιστική δράση του τένις πριν το 2021 δεν δίνει ο Ράφα Ναδάλ.

Από το 2021 προβλέπει ο Ράφα Ναδάλ πως θα επιστρέψει σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς το τένις στον κόσμο, τονίζοντας την επικινδυνότητα του αθλήματος λόγω των τακτικών ταξιδιών.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός πρωταθλητής σημείωσε πως «εγώ ελπίζω να παίξω το συντομότερο δυνατό. Αλλά εγώ, κάνοντας μια λογική συλλογιστική, βλέπω τα εξής: ταξιδεύουμε κάθε εβδομάδα από το ένα μέρος στο άλλο, μένουμε σε ξενοδοχεία, βρισκόμαστε σε αεροδρόμια, σε διαφορετικά μέρη. Για μένα, αν μου δώσετε ένα έγγραφο που λέει ότι τον Ιανουάριο του 2021 θα ξεκινήσει μια κανονική σεζόν, το υπογράφω τυφλά» και πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Το άθλημά μας είναι παγκόσμιο, ενέχει πολλούς κινδύνους σε κατάσταση πανδημίας όπως αυτή που βιώνουμε τώρα. Και είναι καιρός να είμαστε υπεύθυνοι, να είμαστε ασφαλείς για να κάνουμε αυτό που κάναμε πριν. Υπάρχουν πολλά προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα, ο αθλητισμός κινείται πολύ, αλλά θα είναι δύσκολο για εμάς να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Είμαι βέβαιος ότι θα ξεκινήσει το 2021, θεωρώ το 2020 πολύ περίπλοκο.

»Νιώθω ότι χάνουμε ένα χρόνο της ζωής μας. Και σε ηλικία 33-34 ετών, είναι πολύ πιο πολύτιμος από τους 20, γιατί εκεί έχετε πολύ περισσότερα μπροστά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ