Αθλητισμος

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ παραμένουν στα χαρακώματα

Η εξωγηπεδική τους κόντρα συνεχίζεται και σε… διεθνές επίπεδο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακός
Ολυμπιακός © LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συνεχίζουν τον εξωγηπεδικό τους «πόλεμο», με τη μία πλευρά να θέλει να… τελειώσει την άλλη.

Έχοντας ο καθένας τα δικά του ανοιχτά μέτωπα, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συνεχίζουν τον εξωγηπεδικό τους «πόλεμο», με τη μία πλευρά να θέλει να… τελειώσει την άλλη.

Το μοναδικό σιγουράκι αυτή τη στιγμή είναι η αφαίρεση επτά βαθμών από τον ΠΑΟΚ, μετά το πέρασμα της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη και από την επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Οι Θεσσαλονικείς προσέφυγαν και στο CAS, με την ιστορία να αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά γύρω στις αρχές Ιουλίου. Μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ πάει στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο για να σβήσει την ποινή του, όμως εκεί μπορεί αυτή να μεγαλώσει αν το κρίνουν οι αρμόδιοι.

Το άλλο θέμα –και μεγαλύτερο- που είναι σε εξέλιξη, αφορά την πρόταση για υποβιβασμό του Ολυμπιακού που θα εξεταστεί πρωτοβάθμια από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Εκεί είναι πολύ πιθανό να ισχύσει η ποινή, όμως τα πάντα θα κριθούν στην Εφέσεων της ΕΠΟ. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, στον ΠΑΟΚ σκέφτονται σοβαρά (ετοιμάζονται για την ακρίβεια) να ενημερώσουν την ΟΥΕΦΑ.

Κι εδώ πάμε στο εξής ζήτημα: Αν ασχοληθεί και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με το θέμα, ο Ολυμπιακός θα έχει τρία ανοικτά μέτωπα. Με την ΟΥΕΦΑ που θεωρητικά μπορεί να τον αποβάλλει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την Επιτροπή Δεοντολογίας και κατόπιν την Εφέσεων, που μπορούν να τον τιμωρήσουν σε αγωνιστικό επίπεδο και παράλληλα με το δικαστήριο που τρέχει εδώ και μήνες, θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβρη και αφορά το ποινικό κομμάτι της ιστορίας.

Το σημαντικό είναι ότι η μία απόφαση δεν δύναται να επηρεάσει την άλλη. Δηλαδή μπορεί ο Ολυμπιακός και ο Β. Μαρινάκης να αθωωθούν πχ. στο Κακουργιοδικείο και στην Εφέσεων, αλλά να τιμωρηθούν από την ΟΥΕΦΑ. Ή και το αντίθετο…

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ