Αθλητισμος

Ατομική άθληση και άδεια γήπεδα: Τι θα ανακοινώσει ο Αυγενάκης

Επανέναρξη του πρωταθλήματος τον Ιούνιο εισηγήθηκε η Σούπερ Λιγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρέξιμο
Τρέξιμο © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μόνο ατομική άθληση σε ανοιχτούς χώρους σε πρώτη φάση και αγώνες σε άδεια γήπεδα χωρίς θεατές, αναμένεται να ανακοινώσει ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Σήμερα, Πέμπτη αναμένεται να γίνει η εξειδίκευση των μέτρων για τη σταδιακή άρση των περιορισμών στην αθλητική δραστηριότητα, από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Προχθές, 28 Απριλίου, ο κ. Αυγενάκης είχε τηλεδιάσκεψη με όλες τις ομοσπονδίες και τις διοργανώτριες αρχές των ελληνικών πρωταθλημάτων και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέχρι να βρεθεί εμβόλιο για τον κορωνοϊό, οι αθλητικές αναμετρήσεις θα διεξάγονται χωρίς φιλάθλους στα γήπεδα, ύστερα από εισήγηση του Σωτήρη Τσιόδρα. Επίσης, από τις 4 Μαΐου οι αθλητές θα μπορούν να γυμνάζονται μόνο σε ατομικό επίπεδο και σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που θα επανεξεταστεί μετά τις 20 Μαΐου.

Από την πλευρά της, η Σούπερ Λιγκ εισηγήθηκε χτες για την αθλητική δραστηριότητα στον υφυπουργό άμεση επιστροφή στις προπονήσεις και επανέναρξη του πρωταθλήματος τον Ιούνιο. Επίσημα θα μάθουμε λεπτομέρειες για το πρωτόκολλο υγείας που θα ακολουθηθεί.

Μια πρώτη ιδέα έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε δημάρχους συνολικά για τους αθλητικούς χώρους, που σε πρώτη φάση θα ανοίξουν για ατομική προπόνηση.

Θα υπάρχει θερμομέτρηση, μάσκες και γάντια στο προσωπικό, τα αποδυτήρια θα παραμένουν κλειστά, ενώ οι αθλητές θα έχουν απόσταση δύο μέτρα. Τέλος κάθε βράδυ θα γίνεται απολύμανση σε μπάλες, όργανα γυμναστικής και χώρους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ