Αθλητισμος

Ναδάλ: Είμαι απαισιόδοξος για την επιστροφή στα τουρνουά

«Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα πιο σημαντικά από το τένις»

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράφα Ναδάλ
Ο αστέρας του τένις, Ράφα Ναδάλ © EPA/DAVID GUZMAN

Ακόμα και χωρίς την παρουσία θεατών, η επανέναρξη των τουρνουά βρίσκει διστακτικό τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Απόλυτα απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο Ραφαέλ Ναδάλ, Νο2 στον κόσμο, για την επιστροφή των αθλητών του τένις στα γήπεδα.

Ο Ναδάλ εξέφρασε την ανησυχία του για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης, αφού όπως τόνισε ακόμα και χωρίς θεατές να πραγματοποιηθούν οι αγώνες, είναι δεκάδες οι εμπλεκόμενοι στην οργάνωση των τουρνουά.

«Είμαι πολύ απαισιόδοξος ότι μπορεί να ξαναρχίσει κανονική δραστηριότητα. Στο τένις, πρέπει να ταξιδεύεις κάθε εβδομάδα, να μένεις σε ξενοδοχεία, να πηγαίνεις σε διαφορετικές χώρες.

»Ακόμα κι αν παίζουμε χωρίς θεατές, για να οργανώσεις οποιοδήποτε τουρνουά  χρειάζεται  πολλούς εμπλεκόμενους ανθρώπους, κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Σε διεθνές επίπεδο βλέπω ένα σοβαρό πρόβλημα», σημείωσε αρχικά ο Ραφαέλ Ναδάλ και πρόσθεσε:

«Έχουμε ήδη πει πολλές φορές ότι είμαστε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, για όλους. Βήμα προς βήμα φαίνεται ότι τα πράγματα είναι λίγο λιγότερο άσχημα, αλλά έχουμε περάσει δύο πολύ δύσκολους μήνες, με πολλές ανεπανόρθωτες απώλειες και άλλες απώλειες που είναι λιγότερο σημαντικές, αλλά χωρίς αμφιβολία θα προκαλέσουν ταλαιπωρία στην κοινωνία τους επόμενους μήνες. Ελπίζω ότι θα είναι μήνες και όχι χρόνια γιατί υπάρχει  οικονομικό ζήτημα. Πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ είναι λυπηρές στιγμές όταν βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν».

Τέλος, αναφορικά με τη φυσική κατάσταση των αθλητών που θα πρέπει να ανακτηθεί μετά το τέλος όλης αυτής της περιπέτειας, συμπλήρωσε:

«Θα είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά για να ξανακερδίσεις την φυσική σου κατάσταση και θα χρειαστείς πολλή πειθαρχία και πολλή ταλαιπωρία. Όσο πιο γρήγορα μπορούμε να συνεχίσουμε τη δραστηριότητα τόσο το καλύτερο. Από την άποψη της επιστροφής στα τουρνουά, είμαι απαισιόδοξος. Αλλά υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα πιο σημαντικά από το τένις».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ