Αθλητισμος

Το νέο προτεινόμενο καλεντάρι της ΟΥΕΦΑ

Στις 29 Αυγούστου ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 9/8 το Γουλβς-Ολυμπιακός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το νέο καλεντάρι της ΟΥΕΦΑ
Το νέο καλεντάρι της ΟΥΕΦΑ ©FrodeCJ/Pixabay

Τηλεδιασκεψη ανάμεσα σε ΟΥΕΦΑ και ομοσπονδίες για το πρόγραμμα των διοργανώσεων.

Έγινε σήμερα το μεσημέρι, 21 Απριλίου, μια άτυπη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ιθυνόντων της ΟΥΕΦΑ και των 55 ομοσπονδιών της, ώστε να υπάρξει μια ενημέρωση για το πλάνο που αφορά τις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το Τσάμπιονς και το Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως ήταν γνωστό, ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της φετινής σεζόν έχει οριστεί η 29η Αυγούστου, με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΟΥΕΦΑ επιθυμεί να συμπτύξει το υπόλοιπο των δύο διοργανώσεων μέσα σε 23 μέρες, διεξάγοντας κανονικά όλους τους αγώνες.

Η αρχή αναμένεται να γίνει την Παρασκευή 7 Αυγούστου με τους επαναληπτικούς αγώνες της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους-Λιόν. Στις 8 του μήνα είναι να γίνουν τα παιχνίδια της Μπάγερν με την Τσέλσι και της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Νάπολι, ενώ την Κυριακή 9/8 θα ολοκληρωθεί η φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Τότε θα μπορέσει να αναμετρηθεί ο Ολυμπιακός με τους Γουλβς.

Από ‘κει και πέρα, οι προημιτελικοί θα γίνουν στις 11-12/8 και οι ρεβάνς στις 14-15 (με το Γιουρόπα να πηγαίνει στις κενές μέρες 13 και 16 Αυγούστου), τα ημιτελικά των δύο διοργανώσεων από τις 18 έως τις 23, ο τελικός του Γιουρόπα στις 26 και αυτός του Τσάμπιονς Λιγκ στις 29.

Όλα τα παραπάνω είναι η βασική πρόταση της ΟΥΕΦΑ, που θα πρέπει να επικυρωθεί επίσημα, κάτι που θα συζητηθεί την Πέμπτη. Άρα δεν πρόκειται για κάποιο οριστικό και ανακοινώσιμο καλεντάρι.

Δεν υπάρχει κάποια απόφαση για το πού θα γίνουν όλοι αυτοί οι αγώνες, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα υπάρχουν θεατές. Τέλος, η ΟΥΕΦΑ επανέλαβε στις Ομοσπονδίες ότι περιμένει να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλά τους.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ