Αθλητισμος

Η «ζημιά» του Λίβερπουλ-Ατλέτικο

Πώς εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός στο αγγλικό λιμάνι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λίβερπουλ
Η αναμέτρηση Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης © EPA/PETER POWELL

Η αναμέτρηση Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης και πώς μπορεί από αυτήν να εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός στο λιμάνι βορειοδυτικής Αγγλίας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ, αποκλείστηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ακριβώς πριν από τη διακοπή της διοργάνωσης, όμως αυτή ήταν η μικρότερη ζημιά.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τους επικεφαλής της έρευνας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, ενδέχεται η συγκεκριμένη αναμέτρηση να… βοήθησε στη διασπορά του ιού στη χώρα.

Ήδη στην Ισπανία υπήρχαν σημαντικά κρούσματα στις 11 Μαρτίου, αρκετοί φορείς –ανάμεσά τους και ο δήμαρχος της Μαδρίτης- ζητούσαν να μην γίνει το ματς με κόσμο, όμως παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι έγινε με 52.000 άτομα στις εξέδρες και ανάμεσά τους 3.000 ταξιδιώτες από την ισπανική πρωτεύουσα.

Μπορεί η κυβέρνηση να διαψεύδει επίσημα ότι αυτός ο αγώνας επιδείνωσε την κατάσταση, αλλά ακριβώς το ίδιο λέγεται και για την καθυστερημένη λήψη των μέτρων. Μην ξεχνάμε πως τις αμέσως επόμενες μέρες (12-15 Μαρτίου) έγιναν κανονικά το μεγάλο ιπποδρομιακό ραντεβού της χρονιάς, αυτό του Τσέλτεναμ, με 251.000 ανθρώπους να δίνουν το παρών σε τέσσερα 24ωρα.

Όσον αφορά τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, σήμερα η ΟΥΕΦΑ θα παρουσιάσει τις τελευταίες προτάσεις της, όπου αναμένεται να μεταθέσει τις ευρωπαϊκές της διοργανώσεις για τον Αύγουστο, ακριβώς πριν ξεκινήσει στο «καπάκι» η νέα σεζόν. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ