Αθλητισμος

Έκκληση ειδικών να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην Ιταλία

Για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλία
Άδειο το Allianz Stadium της Γιουβέντους λόγω κορωνοϊού © EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ιταλίας θέλει να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα, με τους ειδικούς να διαμηνύουν πως κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο.

Έκκληση στους ιθύνοντες του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου να μην ξεκινήσει άμεσα ακόμα και χωρίς θεατές απηύθυνε ο Τζιάνι Ράτσα, μέλος της επιστημονικής επιδημίας του κορωνοϊού στην Ιταλία.

Ο κ. Ράτσα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση να μη δώσει το «πράσινο φως» για την επανέναρξη της Serie A για λόγους ασφαλείας και προστασίας από τον κορωνοϊό.

«Εάν θα έπρεπε να δώσω μια τεχνική άποψη σχετικά με την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου, δεν θα το έκανα μιλώντας θετικά και πιστεύω ότι η επιστημονική τεχνική επιτροπή συμφωνεί. Μετά είναι η πολιτική που θα αποφασίσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε πως ο πρέοδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γκαμπριέλε Γκραβίνα είχε σημειώσει πως αν στις εξετάσεις ποδοσφαιριστών και επιτελείων στις αρχές Μαΐου δε διαπιστωθεί κάποιο κρούσμα, θα ξεκινήσουν κανονικά οι προπονήσεις των ομάδων.

Αύριο, Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, η ιατρική επιτροπή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει, σχετικά με το μέλλον του ποδοσφαίρου στην Ιταλία, έχοντας ως στόχο την ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μέχρι το καλοκαίρι.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ