Αθλητισμος

Ο Εμιλιάνο Ινσούα και τα σενάρια

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον Αργεντινό αμυντικό του Παναθηναϊκού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ινσούα
Ο Ινσούα του Παναθηναϊκού © EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Το συμβόλαιο του Εμιλιάνο Ινσούα λήγει μετά το πέρας της φετινής σεζόν και στον Παναθηναϊκό προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή.

Σε μια εποχή που δεν κινείται ουσιαστικά τίποτα, στην εγχώρια ποδοσφαιρική αγορά υπάρχει μια περίπτωση που απασχολεί κόσμο, ακριβώς επειδή δεν κοστίζει πολύ ακριβά. Πρόκειται για τον Εμιλιάνο Ινσούα, τον αριστερό μπακ του Παναθηναϊκού, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι ή τέλος πάντων όποτε ολοκληρωθεί η σεζόν.

Ο Αργεντινός αμυντικός ήταν να φύγει τον Ιανουάριο, όμως δεν βρήκε τα χρήματα που περίμενε από την Ασία. Για να ανανεώσει με το «τριφύλλι» αξίωσε 700.000 ευρώ, ενώ οι «πράσινοι» του πρόσφεραν περίπου τα μισά.

Αν και ο παίκτης είναι αρκετά δεμένος με τον σύλλογο, όλα έδειχναν πως το καλοκαίρι θα χώριζαν οι δρόμοι τους. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι το lockout ο Ινσούα δεν είχε στα χέρια του καμία πρόταση από το εξωτερικό, ενώ η καραντίνα και η διακοπή των πρωταθλημάτων, θα ρίξει πολύ το μπάτζετ όλων των ομάδων παγκοσμίως.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

Ο Ινσούα φέρεται να ζητά από τον Παναθηναϊκό 500.000 τον χρόνο πια, ενώ η αντιπρόταση της διοίκησης είναι 1.000.000 ευρώ για τρία χρόνια, δηλαδή περίπου 330.000 ετησίως. Δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη διαφορά να γεφυρωθεί, αν ο Ινσούα ρίξει τις απαιτήσεις του κι άλλο, αφού –για οικονομικούς λόγους- ο ΠΑΟ δεν μπορεί να ανέβει.

Πέρα από μία πρόταση που μπορεί να προκύψει από το εξωτερικό στα 500 χιλιάρικα, για τον Παναθηναϊκό υπάρχει ο ντόπιος ανταγωνισμός. Το ενδεχόμενο δηλαδή να εμφανιστούν ως μνηστήρες ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» συζητάνε ήδη να πουλήσουν τον Τσιμίκα έναντι μεγάλου ποσού και θα ψάξουν σίγουρα για αριστερό μπακ. Το ίδιο και οι Θεσσαλονικείς, είτε μείνει ο Γιαννούλης είτε όχι. Τα λεφτά που θέλει ο Ινσούα μπορούν να τα δώσουν οι δυο ελληνικές ομάδες κι εκεί θα δούμε αν θα παίξει ρόλο το συναίσθημα.

Ο Αργεντινός πρόσφατα έκανε μια δήλωση που αναφέρει ότι θεωρεί τον Παναθηναϊκό ως οικογένεια, όμως αυτό «διαβάζεται» και σαν μήνυμα προς… εσωτερική κατανάλωση, δηλαδή προς την διοίκηση Αλαφούζου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ