Αθλητισμος

Κορωνοϊός: Να συνηθίσουμε τα άδεια γήπεδα

Ακόμη και να αρχίσει η αγωνιστική δράση, δύσκολα θα δούμε σύντομα κόσμο στις κερκίδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλία
Άδειο το Allianz Stadium της Γιουβέντους λόγω κορωνοϊού © EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Μπορεί να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα, αλλά ο κόσμος θα αργήσει να επιστρέψει στις εξέδρες των γηπέδων.

Θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι ακόμη κι έτσι να παραμείνει η κατάσταση με τον κορωνοϊό παγκοσμίως, κάποια στιγμή θα επαναρχίσουν οι αγώνες στα περισσότερα αθλήματα. Αν θα είναι μέσα στον Μάιο ή αργότερα δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι οι περισσότεροι παράγοντες ψάχνουν κάθε τρόπο και «παραθυράκι» για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και οι υπόλοιπες διοργανώσεις, στην προσπάθεια να μην χαθούν κι άλλα χρήματα.

Αυτό που έχει γίνει κατανοητό είναι ότι δύσκολα θα δούμε στο άμεσο μέλλον, να γίνονται παιχνίδια με κόσμο στην κερκίδα. Για το υπόλοιπο της σεζόν 2019-20, μοιάζει ακατόρθωτο, αλλά τα πρώτα σημάδια δείχνουν πως θα υπάρξει και συνέχεια.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

Ήδη σε Γερμανία και Ιταλία έχει συζητηθεί η πιθανότητα να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών όλες οι αναμετρήσεις μέχρι το τέλος του 2020! Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν μοιάζει εντελώς παράλογο, αν αναλογιστούμε ότι η πανδημία έχει χτυπήσει πολύ χειρότερα άλλες χώρες απ’ ότι την Ελλάδα.

Κάτι ανάλογο ίσως να γίνει και στο μπάσκετ. Σε αυτή τη φάση τόσο στο ΝΒΑ όσο και στην Ευρωλίγκα ασχολούνται με τη φετινή σεζόν. Και στις δύο περιπτώσεις εξετάζεται το ενδεχόμενο τα εναπομείναντα ματς να γίνουν σε μία (άντε 2-3 για τους Αμερικάνους) πόλεις, φυσικά με άδειες εξέδρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ