Αθλητισμος

Τσιτσιπάς το… 2021 λόγω κορωνοϊού

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αναβληθεί όλη η χρονιά στο τένις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς/© EPA/ALI HAIDER

Δεν αποκλείεται να ξαναδούμε τον Στέφανο Τσιτσιπά να παίζει από το 2021, καθώς ο κορωνοϊός οδηγεί σε αναβολή ολόκληρη τη σεζόν στο τένις.

Πρακτικά ουδείς μπορεί να γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει ξανά η αγωνιστική δράση σε όλα τα σπορ. Για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο των δισεκατομμυρίων, πολλοί βιάζονται για να επανέλθουν στα γήπεδα, έστω και μέσα στο καλοκαίρι.

Άλλα αθλήματα σαν το τένις και τη Φόρμουλα 1, που μπορεί να μην έχουν σωματική επαφή, αλλά γυρίζουν όλον τον πλανήτη μέσα σε λίγους μήνες, έχουν διαφορετικά θέματα και πέρα από τα ταξίδια, αφορούν και τη μη επιθυμία των ιθυνόντων να διεξαχθούν οι αγώνες χωρίς κόσμο. Κι αν στην F1 υπάρχει ένα πλάνο να ξεκινήσει η σεζόν τον Οκτώβρη, στο τένις σκέφτονται μήπως ακυρώσουν όλη τη χρονιά!

Ο πρόεδρος της ΑΤΡ, ο Αντρέα Γκαουντέντσι μίλησε σήμερα στην εφημερίδα Corriere della Serra και ενημέρωσε για τις σκέψεις που επικρατούν στην ομοσπονδία.

«Ήδη το Γουίμπλεντον έχει ματαιωθεί, ενώ το Αμερικανικό Όπεν που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Αυγούστου, είναι πιθανό να μη γίνει. Υπάρχει ένα Ρολάν Γκαρός για το φθινόπωρο, όμως είναι δύσκολο όσα τουρνουά αναβάλλονται, να γίνουν σε μεταγενέστερο χρόνο. Οπότε μην απορήσετε αν αναβάλλουμε όλη τη χρονιά και η δράση συνεχιστεί το 2021» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αυτό σημαίνει ότι τον Στέφανο Τσιτσιπά ίσως τον βλέπουμε μόνο από… φωτογραφία για τους επόμενους 8-9 μήνες λόγω κορωνοϊού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ