Αθλητισμος

FIFA: Σκάνδαλο με δωροδοκίες για τα Μουντιάλ σε Ρωσία και Κατάρ

Αξιωματούχοι έλαβαν σημαντικά ποσά για να ψηφίσουν υπέρ της διεξαγωγής των αγώνων στις συγκεκριμένες χώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
FIFA
Καταγγελίες για δωροδοκίες ξανά στη FIFA © EPA/STEFFEN SCHMIDT

Για ακόμα μία φορά τα τελευταία χρόνια, η FIFA φαίνεται πως εμπλέκεται σε σκάνδαλο δωροληψίας για την ανάθεση διεξαγωγής των Μουντιάλ σε Ρωσία και Κατάρ.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η αποκάλυψη του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πως μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA δωροδοκήθηκαν προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ της διεξαγωγής των Μουντιάλ 2018 και 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα.

Το έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης κάνει λόγο για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, με τα οποία κατηγορούνται όσοι είναι μπλεγμένοι στην υπόθεση.

Τα ίδια στοιχεία φανερώνουν κινήσεις τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς off-shore εταιρειών από τον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, Τζακ Γουόρνερ.

Ακόμα, εκτός του Γουόρνερ, κατηγορούνται τρία μέλη της FIFA στη Νότια Αμερική ότι δωροδοκήθηκαν για να ψηφίσουν το Κατάρ για να διοργανώσει του Μουντιάλ του 2022. Ο Βραζιλιάνος Ρικάρντο Τεισέιρα, ο Νικολά Λεόζ της Παραγουάης και ο Χούλιο Γρονδόνα της Αργεντινής.

Να σημειωθεί πως οι Λεόζ και Τεισέιρα είχαν κατηγορηθεί και το 2015 για δωροδοκία όσον αφορά την πώληση δικαιωμάτων σε τηλεοπτικούς σταθμούς. 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ