Αθλητισμος

Κόντρα ΦΙΦΑ - ΟΥΕΦΑ

Οι δύο μεγάλες συνομοσπονδίες βρίσκονται στα χαρακώματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαμάχη ανάμεσα σε  ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ
Διαμάχη ανάμεσα σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ ©EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, έπειτα από τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Αλεκσάντερ Σέφεριν.

Μία κόντρα που μπορεί να έχει απρόβλεπτες διαστάσεις έχει ξεκινήσει τα τελευταία 24ωρα, ανάμεσα στη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Αφορμή ήταν μια συνέντευξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, του Αλεκσάντερ Σέφεριν.

Ο Σλοβένος μίλησε στο γερμανικό κανάλι ZDF και τα «έχωσε» στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, όπου ανήκει και η ΟΥΕΦΑ φυσικά. Ο λόγος ήταν τα χρήματα που μαζεύτηκαν για τη μάχη κατά του κορωνοϊού, με τον Τσέφεριν να εκφράζει ανοιχτά αμφιβολίες για το πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα.

Στην ίδια συνέντευξη ο κορυφαίος Ευρωπαίος παράγοντας επανέλαβε την επιθυμία να ολοκληρωθούν οι φετινές διοργανώσεις μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ώστε να ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη η νέα αγωνιστική περίοδος.

Η ΦΙΦΑ ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση, αφού τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει πως η φετινή χρονιά μπορεί να συνεχιστεί για όσο χρειαστεί. Αυτό σημαίνει βασικά ότι τα συμβόλαια που λήγουν στις 30/6 θα συνεχίσουν να έχουν ισχύ, αλλά παράλληλα δίνει σε κάθε χώρα το ελεύθερο να παίξει ξανά μπάλα όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες. Αυτό φυσικά πηγαίνει κόντρα στην ΟΥΕΦΑ και τον δικό της προγραμματισμό, καθώς από τη στιγμή που το EURO έχει μεταφερθεί για τον επόμενο Ιούνιο, η σεζόν 2020-21 θα πρέπει να ολοκληρωθεί τέλη Μαϊου.

Ήδη η Ιταλία πρέπει να γνώριζε το παρασκήνιο αυτό, καθώς μέσω του προέδρου της δικής της ομοσπονδίας, του Γκαμπριέλε Γκράβινα, ειπώθηκε ότι «εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τελειώσουμε τη φετινή χρονιά, έστω κι αν φτάσουμε στον Οκτώβριο»! Κάτι δηλαδή που δεν συστήνει η ΟΥΕΦΑ, αλλά αναμένεται να επιτρέψει η ΦΙΦΑ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ