Αθλητισμος

Ευρωμπάσκετ 2015 στην Ελλάδα

Από σπόντα λόγω της κρίσης στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63605-127865.jpg

Την Ελλάδα επιλέγει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μπάσκετ (FIBA) για τη διεξαγωγή ενός ομίλου και της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ του 2015. Η διοργάνωση έχει ανατεθεί στην Ουκρανία, ωστόσο οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα αλλά και οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη δημιουργία τριών νέων σταδίων, ανάγκασαν την Ομοσπονδία να αναζητήσει αλλού «έδαφος».

n

Λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών της Ουκρανίας, η FIBA αποφάσισε να μην αναθέσει όλη τη διοργάνωση του επόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε μια άλλη χώρα, αλλά για πρώτη φορά να μοιράσει τη διεξαγωγή των ομίλων της. Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία θα αναλάβουν τη φιλοξενία τριών ομίλων, ωστόσο η τέταρτη χώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Για τους αυτονόητους λόγους της διατήρησης της ουδέτερης έδρας, οι εθνικές ομάδες θα παίξουν εκτός των χωρών τους για την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ. Η συνέχεια και η κατάληξη της διοργάνωσης θα γίνει στην Αθήνα, με τις τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου να συγκροτούν τη φάση των 12 και να διεκδικούν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά, στα ημιτελικά και στην κατάκτηση των τριών μεταλλίων.

Η επιλογή της Αθήνας, που βασίστηκε τόσο στην ύπαρξη των ΟΑΚΑ, ΣΕΦ και Ελληνικού, όσο και στην ξενοδοχειακή υποδομή που διαθέτει, εκφράστηκε και επίσημα σε σχετική σύσκεψη των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών στο Μόναχο. Με ιδιαίτερα θετική διάθεση βλέπει την πρόταση η ελληνική πλευρά, καθώς μέσω του αθλητισμού προσφέρεται στη χώρα μια από τις καλύτερες τουριστικές διαφημίσεις. Η τελευταία διοργάνωση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Ελλάδα έγινε το 1995.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ