Αθλητισμος

UEFA: Εκτός Ευρώπης οι ομάδες των πρωταθλημάτων που θα διακοπούν

Με αφορμή την απόφαση της βελγικής ομοσπονδίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UEFA
Αναβολή στους τελικούς Τσαμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ από την UEFA © EPA/LAURENT GILLIERON

Η απόφαση της βελγικής ομοσπονδίας να διακόψει το πρωτάθλημα και να στέψει πρωταθλήτρια τη Μπριζ έφερε την αντίδραση της UEFA.

Εντελώς αντίθετη είναι η UEFA στο ενδεχόμενο διακοπής των πρωταθλημάτων. Μάλιστα, με αφορμή την οριστική διακοπή που αποφάσισε η βελγική ομοσπονδία λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στην χώρα, η αρμόδια αρχή έστειλε επιστολή σε όλους τους ιθύνοντες των συλλόγων για να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα της.

Μάλιστα, είναι έτοιμη να επιβάλλει κυρώσεις σε όσους δεν ακούσουν τις επιταγές της. Δηλαδή, πολλές ομάδες ίσως χάσουν την θέση του στις ερχόμενες διοργανώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, σε περίπτωση που δεν συνεχιστεί το πρωτάθλημα τους.

Σύμφωνα  με το πλάνο της UEFA, τα πρωταθλήματα μπορούν να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο ή τον Άυγουστο. Επομένως, θεωρεί πως είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε καταληκτική απόφαση.

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων στην αποστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA αποφασίζεται από αγωνιστικούς παράγοντες στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου. Μία πρώιμη ολοκλήρωσή της μπορεί να δημιουργήσει αμφιβολίες ως προς την εκπλήρωση αυτής της συνθήκης.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να ξεκινήσει στους επόμενους μήνες, με τις δημόσιες αρχές να επιβάλλουν τις κατάλληλες συνθήκες. Η εστίασή τώρα βρίσκεται στα σενάρια όπου οι αγώνες θα γίνουν Ιούλιο και Αύγουστο, με τις διοργανώσεις της UEFA να επανέρχονται μετά την ολοκλήρωση των εγχώριων πρωταθλημάτων”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ