Αθλητισμος

«Εμφύλιος» στην Μπαρτσελόνα για τις περικοπές

Οι αποφάσεις της διοίκησης δίχως την έγκριση των παικτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπαρτσελόνα
Μπαρτσελόνα © EPA/TONI ALBIR

Κυκλοφορούσαν φήμες πως στην Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται «ψαλίδι» στο 70% των αποδοχών των ποδοσφαιριστών για κάθε μήνα που δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση λόγω κορωνοϊού.

Εξ αιτίας της διακοπής όλων των αθλητικών διοργανώσεων λόγω κορωνοϊού, είναι λογικό κι επόμενο όλες οι ομάδες (μικρές και μεγάλες) να ανησυχούν για τα οικονομικά τους. Ήδη αρκετές έχουν ξεκινήσει περικοπές, μόνο που αυτές δεν βρίσκουν πάντα σύμφωνους τους παίκτες.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούσαν φήμες πως στην Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται «ψαλίδι» στο 70% των αποδοχών των ποδοσφαιριστών για κάθε μήνα που δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση. Μάλιστα, από τους «μπλαουγκράνα» διέρρεαν ότι οι παίκτες είναι σύμφωνοι με αυτό. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Το ΔΣ του συλλόγου συνεδρίασε, πήρε την απόφαση για περικοπές, τη μοίρασε στα ΜΜΕ ως non paper, όμως δεν ενημέρωσε τους παίκτες πρώτα. Μπορεί το «μαχαίρι» στις αποδοχές να αφορά όλους τους εργαζόμενους του συλλόγου σε όλα τα αθλήματα, όμως ξέρουμε όλοι ότι οι ακριβοπληρωμένοι σταρ του ποδοσφαίρου είναι αυτοί που μπορούν να πουν και μια κουβέντα παραπάνω. Τα σημερινά ρεπορτάζ των ισπανικών αθλητικών εφημερίδων αναφέρουν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια από την ποδοσφαιρική ομάδα, ειδικά για το 70%, από τη στιγμή που η ΦΙΦΑ προτείνει –το ανώτερο- μείωση αποδοχών μέχρι το μισό. Από την άλλη, οι διοικούντες τον σύλλογο δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν τις περικοπές που θέλουν, ανεξάρτητα με το αν συμφωνούν ή όχι οι παίκτες και γενικότερα όλοι οι υπάλληλοι. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ