Αθλητισμος

Αλλάζει όλο το καλεντάρι του παγκόσμιου μπάσκετ

Το ντόμινο που προκαλούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλλάζει ο προγραμματισμός για το παγκόσμιο μπάσκετ
Αλλάζει ο προγραμματισμός για το παγκόσμιο μπάσκετ ©EPA/SALVATORE DI NOLFI

Η μετακίνηση των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021 αλλάζει τα πλάνα της ΦΙΜΠΑ για το παγκόσμιο μπάσκετ.

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και η πιθανή μετάθεσή τους για το καλοκαίρι του 2021, αναγκάζει τη ΦΙΜΠΑ να αλλάξει τα πλάνα της για τις διοργανώσεις του μπάσκετ. Τον επόμενο Ιούνιο επρόκειτο να διεξαχθεί το Ευρωμπάσκετ 2021, όμως κάτι τέτοιο μοιάζει πια αρκετά δύσκολο. Είναι σαφές πως οι πρωτοκλασάτοι παίκτες θα προτιμήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από μια επίπονη σεζόν. Οπότε το πιθανότερο μοιάζει ότι η διοργάνωση θα μεταφερθεί για το 2022, όταν και δεν υπάρχει κάποιο άλλο μεγάλο event (το Παγκόσμιο θα γίνει το 2023).

Σε ελληνικό επίπεδο, είναι προφανές πως διακόπτεται πριν καν αρχίσει η συνεργασία του Ρικ Πιτίνο με την Εθνική μπάσκετ. Από τη στιγμή που δεν θα γίνουν οι Ολυμπιακοί φέτος, δεν θα διεξαχθεί και το Προολυμπιακό τουρνουά. Μέχρι το 2021 που θα λάβει χώρα, θα έχουν γίνει εκλογές στην Ομοσπονδία, λογικά θα έχουμε άλλη διοίκηση, η οποία θα ψάξει να βρει άλλον προπονητή.

Όσον αφορά τη φετινή Α1, πάρθηκε η αρχική ομόφωνη απόφαση από τις ομάδες για την οριστική διακοπή, όμως υπάρχουν αντιδράσεις κυρίως από την Ένωση προπονητών, αλλά και από μερίδα των συνδικαλιστών παικτών.

Αντίθετα, στην Ευρωλίγκα βγαίνουν συνεχώς παίκτες (Μάικ Τζέιμς, Ντιλέινι κλπ.) και δηλώνουν πως δεν θέλουν να ξαναπαίξουν φέτος, ενώ η διοργανώτρια Αρχή παλεύει για να ολοκληρώσει τη σεζόν. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ