Αθλητισμος

Σάμαρανκ: Πιθανή η αναβολή αλλά όχι η ακύρωση των Ολυμπιακών

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε σε διεθνές Μέσο Ενημέρωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σάμαρανκ
Πιθανή η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων σύμφωνα με τον Σάμαρανκ © EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Επιμένει στη στάση της η ΔΟΕ, με τον Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ τον νεότερο να ξεκαθαρίζει πως τίθεται υπό συζήτηση η αναβολή αλλά όχι η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πιθανή χαρακτήρισε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ ο νεότερος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε διεθνές Μέσο.

Όπως υποστήριξε υπάρχει κίνδυνος να μην εκπροσωπηθούν πολλές χώρες λόγω κορωνοϊού σε περίπτωση που γίνουν κανονικά οι Ολυμπιακοί, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα ακύρωσής τους.

«Η αίσθησή μου είναι πως δεν πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις με μερική πληροφόρηση, αλλά αυτές τις πέντε ημέρες η κρίση έχει μεγαλώσει και έχει περάσει στην Αμερική, όπου δεν υπόσχεται τίποτα καλό. Πρέπει να συνεχίσουμε μέρα με την μέρα και πρέπει να βρούμε μια άλλη ημερομηνία.

»Παίρνουμε χρόνο και δουλεύουμε σε εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολύ πιθανό να αναβάλλουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κοιτάζοντας το θέμα από την ματιά της υγείας, φαίνεται πως οι Αγώνες είναι σε ρίσκο στο να μην υπάρχει παγκόσμια εκπροσώπηση.

»Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν σκεφτόμαστε να ακυρώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ