Αθλητισμος

Τι θα γίνει με τα ποδοσφαιρικά πλέι οφ

Όλα τα σενάρια και η… ασφαλιστική δικλείδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όλα τα δεδομένα για τη διεξαγωγή των play off της ελληνικής Super League
SUPER LEAGUE | EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Όλα τα δεδομένα για τη διεξαγωγή των play off της ελληνικής Super League

Όπως σε όλο τον κόσμο έτσι και στην Ελλάδα, οι αθλητικές της διοργανώσεις είναι στον αέρα. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί, αν δεν δούμε πρώτα την εξέλιξη του κορωνοϊού.

Ήδη παρασκηνιακά γίνεται μεγάλη κουβέντα για την τύχη του φετινού πρωταθλήματος. Είναι προγραμματισμένες να γίνουν δέκα αγωνιστικές πλέι οφ, οι επαναληπτικοί ημιτελικοί του Κυπέλλου και φυσικά ο μεγάλος τελικός. Όλα τα παραπάνω μας κάνουν δώδεκα αγωνιστικές μέρες, ενώ τα πλέι άουτ έχουν μόλις επτά αγωνιστικές.

Αν αναλογιστούμε ότι οι αγώνες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, τότε το αργότερο που μπορεί να επαναρχίσει η δράση είναι στα μέσα Μαϊου. Με την προϋπόθεση ότι θα διεξάγονται αγώνες Τετάρτη-Κυριακή.

Από τον ΠΑΟΚ κάνουν προσπάθειες για να θεωρηθεί η χρονιά ως μη γενόμενη. Είτε με την περσινή κατάταξη είτε με τη φετινή, ακόμη και με την αφαίρεση των βαθμών, διατηρεί έστω τη δεύτερη θέση, άρα εξασφαλίζει έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στον Ολυμπιακό αντίθετα, επιδιώκουν τη συνέχιση της σεζόν, ώστε να σηκώσουν το πρωτάθλημα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πώς θα συνεχιστούν οι αγώνες σε γήπεδα χωρίς θεατές. Αν δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες, υπάρχει η σκέψη να γίνει ένας γύρος (πέντε αγωνιστικές δηλαδή) για τα πλέι οφ τίτλου.

Πάντως, αυτό που μοιάζει σχεδόν αδύνατο είναι να θεωρηθεί η σεζόν ως μη γενόμενη. Κι αυτό γιατί η κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα η βαθμολογία είναι επικυρωμένη. Άρα υπάρχει το «πάτημα» για να βρεθεί μια λύση ανάγκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ