Αθλητισμος

Το δραματικό πρωτάθλημα της Μπόκα Τζούνιορς

Πώς η ομάδα της Αργεντινής πήρε τον τίτλο κόντρα στη μεγάλη της αντίπαλο, Ρίβερ Πλέιτ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρωταθλήτρια Αργεντινής με δραματικό τρόπο η Μπόκα Τζούνιορς
Πρωταθλήτρια Αργεντινής με δραματικό τρόπο η Μπόκα Τζούνιορς/ © EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI

Τα είδε όλα αλλά το πήρε το πρωτάθλημα Αργεντινής η Μπόκα Τζούνιορς: Ο συνδυασμός αποτελεσμάτων και η λύτρωση με το γκολ του Κάρλος Τέβες.

Στα τελευταία λεπτά κρίθηκε το φετινό πρωτάθλημα Αργεντινής, με την Μπόκα Τζούνιορς να κατακτά τον τίτλο για 34η φορά στην ιστορία της. Η ομάδα του Κάρλος Τέβες ήθελε μόνο νίκη απέναντι στη Χιμνάσια, της οποίας προπονητής είναι ο Ντιέγο Μαραντόνα, ο πιο αγαπητός άνθρωπος στις τάξεις της Μπόκα Τζούνιορς. Παράλληλα, η μισητή αντίπαλος, η Ρίβερ Πλέιτ έπρεπε να μην νικήσει την Ατλέτικο Τουκουμάν. Έτσι ακριβώς ήρθαν τα πράγματα. Η Ρίβερ δεν άντεξε την πίεση και το άγχος, μένοντας στο 1-1, ενώ η Μπόκα βρήκε γκολ με τον Τέβες στο 72' και με 1-0 πήρε τη νίκη και το πρωτάθλημα.

Λόγω της μεγάλης αγωνίας, αλλά και της δυσκολίας του εγχειρήματος οι πανηγυρισμοί ήταν έντονοι τόσο μέσα στο «Μπομπονέρα» όσο και στο μισό Μπουένος Αϊρες.

Πρωταθλητής Αργεντινής με την Μπόκα Τζούνιορς ο Κάρλος Τέβες
Πρωταθλητής Αργεντινής με την Μπόκα Τζούνιορ ο Κάρλος Τέβες/© EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τις ταυτόχρονες αντιδράσεις των οπαδών των δύο ομάδων στο γκολ της Μπόκα που έκρινε τον τίτλο τελικά, αλλά και τι συνέβη στο φινάλε των δύο αναμετρήσεων που διεξάγονταν την ίδια ώρα.

¡BOCA CAMPEÓN DE LA SUPERLIGA ARGENTINA! (GOL Y ÚLTIMOS MINUTOS DOMINGOL)

Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Μπόκα και έζησαν από κοντά τις στιγμές, έχουν να λένε πως ήταν η μεγαλύτερη γιορτή από καταβολής του συλλόγου. Κάτι που φαίνεται και στις σκηνές που απαθανατίστηκαν από την εξέδρα.

BOCA JUNIORS CAMPEON 2020 | Desde la Tribuna (4K)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ