Αθλητισμος

Ο Παναθηναϊκός και η… λευκή πετσέτα

Η απόγνωση του Πιτίνο μετά τον διασυρμό από την ΤΣΣΚΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναθηναϊκός - Ευρωλίγκα
Παναθηναϊκός - Ευρωλίγκα © ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Χθες οι «πράσινοι» δεν έχασαν απλά από την ΤΣΣΚΑ, αλλά διασύρθηκαν με 97-66, την πιο βαριά ήττα τους στην Ευρωλίγκα.

Όπως και με τον Ολυμπιακό έτσι και την Πέμπτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ, οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να τα δώσουν όλα, έστω σε ψυχολογικό επίπεδο. Φαίνεται όμως ότι υπολείπονται κατά πολύ ποιοτικά από τους περισσότερους αντιπάλους τους στην Ευρωλίγκα.

Χθες οι «πράσινοι» δεν έχασαν απλά από την ΤΣΣΚΑ, αλλά διασύρθηκαν με 97-66, την πιο βαριά ήττα τους στην Ευρωλίγκα. Κι όλα αυτά σε ένα γήπεδο που με το ζόρι είχε 7-8.000 άτομα, δείγμα ότι και ο κόσμος έχει ξενερώσει.

Ο προπονητής Ρικ Πιτίνο δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό κόουτς που αναμόρφωσε την ομάδα. Ήδη είναι ο νούμερο 1 υπαίτιος σύμφωνα με τα… δικαστήρια στα social media και ο ίδιος δείχνει σχεδόν ανήμπορος να βοηθήσει.

Σε μια μακροσκελή συνέντευξη Τύπου έκανε αυτοκριτική, ανέλυσε όλα τα λάθη της ομάδας λεπτομερώς, όμως η κατακλείδα του ήταν η εξής: «Απομένουν έξι ματς και πρέπει να νικήσουμε 3-4 σίγουρα για να τερματίσουμε στην πρώτη οκτάδα και να μπούμε στα πλέι οφ. Παράλληλα έχω εντοπίσει τα 6-7 πράγματα που γίνονται λάθος και θέλω να τα αλλάξω. Είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρω και ελπίζω πως υπάρχει χρόνος. Πάντως, δεν είμαι σίγουρος, απλά ελπίζω»…

Μετά την τέταρτη απανωτή ήττα του, το «τριφύλλι» έχει πια ρεκόρ 14-14 στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας, ενώ την επόμενη εβδομάδα παίζει με τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη.

Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να τονιστεί πως μόλις δύο παίκτες, οι Τόμας-Καλάθης πέτυχαν οριακά διψήφιο αριθμό πόντων. Αρκεί να αναφερθεί ότι ουσιαστικά μοναδικός διασωθείς για την ελληνική ομάδα ήταν ο μέχρι πρότινος παραγκωνισμένος, Ίαν Βουγιούκας. Σε 17 λεπτά είχε 6 πόντους και άλλα τόσα ριμπάουντ, συν τέσσερα κερδισμένα φάουλ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ