Αθλητισμος

Κορωνοϊός: Χωρίς κόσμο για έναν μήνα όλοι οι αγώνες στην Ιταλία

«Θα φροντίσουμε για την υγεία των πολιτών» δηλώνει ο υπουργός Αθλητισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους ©EPA/FILIPPO VENEZIA

Ο κορωνοϊός αναγκάζει την ιταλική κυβέρνηση να αποφασίσει τη διεξαγωγή όλων των αγώνων του πρωταθλήματος της Σέριε Α, κεκλεισμένων των θυρών.

Μετά τις συνεχόμενες αναβολές ποδοσφαιρικών αγώνων στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού, ήρθε η επίσημη απόφαση από τον υπουργό Αθλητισμού της χώρας. Η Σέριε Α θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο στα γήπεδα, τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα. Έπειτα από σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Ρώμη, ο Βιντσέντζο Σπανταφόρα, ανακοίνωσε την απόφασή του ως μέτρο πρόληψης εναντίον του κορωνοϊού που έχει χτυπήσει την γείτονα χώρα.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας θα συνεχιστεί κανονικά, ωστόσο τα ματς θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. «Θα διατηρήσουμε και θα βοηθήσουμε τη συνέχιση των αθλητικών δραστηριοτήτων, αλλά θα φροντίσουμε για την υγεία των πολιτών», ανέφερε ο Σπανταφόρα.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει από τις πρώτες κιόλας αναβολές αγώνων, ότι προέχει η υγεία των πολιτών της και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να εμποδίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ