Αθλητισμος

Τελείωσε η κανονική περίοδος στη Σούπερ Λιγκ

Τι γίνεται σε πλέι οφ, πλέι άουτ και ποια η μεγάλη έκπληξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τελείωσε η κανονική περίοδος στη Σούπερ Λιγκ
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Oλοκληρώθηκε την Κυριακή η κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ, αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του πρωταθλήματος

Με την ταυτόχρονη διεξαγωγή επτά αναμετρήσεων ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ, με φόντο βέβαια τα πλέι οφ που θα κρίνουν τον τίτλο και γενικότερα θα καθορίσουν τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη και αυτές που θα πέσουν κατηγορία.

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από την Ξάνθη, όπου η τοπική ομάδα πήρε 1-1 από τον ΠΑΟΚ. Έτσι η διαφορά των πρωταθλητών από την κορυφή αυξήθηκε στους επτά βαθμούς, αφού ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναιτωλικό με 2-0. Παράλληλα η ισοπαλία της Θράκης ίσως δίνει –θεωρητικά πάντα- μια «απάντηση» στις κατηγορίες πως οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Πέρα από τα Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-1 και Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0, τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν:

Παναθηναϊκός-Βόλος 4-1

Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-1

Άρης-Ατρόμητος 1-2

ΟΦΗ-Λαμία 3-0

Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 3-0

Η τελική βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ έπειτα από 26 αγώνες είναι:

1.       Ολυμπιακός 66

2.       ΠΑΟΚ 59

3.       ΑΕΚ 51

4.       Παναθηναϊκός 44

5.       ΟΦΗ 34

6.       Άρης 34

7.       Ατρόμητος 32

8.       Λάρισα 30

9.       Αστέρας Τρ. 30

10.   Ξάνθη 29

11.   Λαμία 27

12.   Βόλος 27

13.   Παναιτωλικός 17

14.   Πανιώνιος 11 

Την επόμενη εβδομάδα κιόλας ξεκινούν τα πλέι οφ και πλέι άουτ. Στα πλέι οφ τίτλου συμμετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες που θα παίξουν μεταξύ τους σε δύο γύρους, δηλαδή σε δέκα αγωνιστικές. Πέρα από το προφανές (ο πρώτος θα πάρει το πρωτάθλημα), οι δύο πρώτοι θα παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι θέσεις 3-4 οδηγούν στο Γιουρόπα. Στην ίδια διοργάνωση πηγαίνει και ο κυπελλούχος, αλλά από τη στιγμή που το τρόπαιο διεκδικούν οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης, είναι πιθανό και η πέμπτη θέση να βγάλει στην Ευρώπη. Υπενθυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός είναι τιμωρημένος από την ΟΥΕΦΑ και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη νέα σεζόν, αλλά μετά από αίτημα που έχει κάνει, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανακληθεί η ποινή του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ