Αθλητισμος

Γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα ξαναβγεί MVP του ΝΒΑ

Τα προγνωστικά και όλα τα δεδομένα

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5015328.jpg
© EUROKINISSI

Οι λόγοι που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να κερδίσει τους Λούκα Ντόντσιτς, Λεμπρόν Τζέιμς και Τζέιμς Χάρντεν και να βγει MVP του NBA.

Πέρυσι θεωρήθηκε από πολλούς έκπληξη η ανάδειξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε πολυτιμότερο παίκτη της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ, πάνω από τον Τζέιμς Χάρντεν. Μάλιστα, ο γκαρντ των Ρόκετς εμφανίστηκε ενοχλημένος και πολλοί πίστευαν πως αν οι δύο παίκτες είχαν την αντίστοιχη πορεία και φέτος, ότι το βραβείο θα πήγαινε στον «μούσια».

Giannis Antetokounmpo 2020 All-Star Captain | 2019-20 NBA Season

Έχοντας ξεπεράσει το μισό της regular season, όλα τα δεδομένα δείχνουν Γιάννη και επ’ ουδενί τον Χάρντεν. Ο άσος των Ρόκετς μπορεί να σκοράρει 35,3 πόντους ανά αγώνα, να έχει και 7,3 ασίστ, όμως σε καμία περίπτωση δεν πείθει πως είναι ο κορυφαίος.

Τα ποσοστά του είναι αρκετά κάτω από 50%, δεν είναι λίγες οι βραδιές που έχει κάνει αποκαρδιωτικές εμφανίσεις. Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει δώσει τρία ματς με κάτω από 20 πόντους και με ποσοστά του 20-25%. Παράλληλα οι Ρόκετς έχουν ρεκόρ 33-19, που απλά τους φέρνει στην πέμπτη θέση της Δύσης.

Αντίθετα, ο Γιάννης κάνει πράματα και θάματα φέτος, αφού σε πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής καταφέρνει να έχει σπουδαίες επιδόσεις. Με δεδομένο ότι οι Μπακς έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην Ανατολή και πάνε και για την απόλυτη πρωτιά (με ρεκόρ 44-7), υπάρχουν αγώνες που ο Greek Freak δεν παίζει πολύ. Άλλωστε σκοπός δεν είναι ούτε τα ρεκόρ, ούτε τα βραβεία φέτος στο Μιλγουόκι. Σκοπός είναι οι τελικοί του ΝΒΑ και τίποτα άλλο.

Να μία διαφορά ανάμεσα στους δύο βασικούς υποψήφιους. Ο Γιάννης παίζει 30 λεπτά σε κάθε ματς και ο Χάρντεν, 37. Ο Έλληνας σταρ μετρά 30 πόντους, 13 ριμπάουντ, 5,8 ασίστ ανά παιχνίδι και ένα ποσοστό 55%, που του το χαλάει μάλιστα το 31% στα τρίποντα.

Από εκεί και πέρα, ο Αντετοκούνμπο έχει στα πέντε τελευταία του παιχνίδια, πάνω από 30 πόντους, 15 ριμπάουντ και πέντε ασίστ, κάτι που το έχει καταφέρει στην ιστορία του ΝΒΑ, μόνο ένας παίκτης: Ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν! Επίσης, να τονιστεί ότι οι κακές επιθετικά βραδιές του είναι ελάχιστες.

Όλα τα παραπάνω φέρνουν σε θέση ισχύος τον Γιάννη, ο οποίος παίζεται σε πολύ χαμηλή απόδοση από τα γραφεία στοιχημάτων, εν αντιθέσει με τον Χάρντεν που βρίσκεται στην ίδια θέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους όπως ο Λεμπρόν και ο Ντόντσιτς. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ