Αθλητισμος

Ιστορική πρόκληση για τον Ολυμπιακό

Υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 21:45

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61846-123995.jpg

Στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21:45, Novasports 2) τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των 16 του Champions League, επιδιώκοντας να θέσει από το πρώτο κιόλας παιχνίδι ισχυρές βάσεις για πρόκριση στους 8 του Champions League, για πρώτη φορά έπειτα από 15 χρόνια.

Το αποψινό ματς αποτελεί «τον αγώνα της χρονιάς» για τους παίκτες και τον κόσμο του Ολυμπιακού: καθώς στο εγχώριο πρωτάθλημα η κυριαρχία του συλλόγου είναι αδιαμφισβήτητη, διαχρονικός πόθος παραμένει το βήμα παραπέρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στα αρνητικά της βραδιάς, οι σημαντικές απουσίες παικτών, οι οποίες προβληματίζουν τον προπονητή Μίτσελ και περιορίζουν τις επιλογές του εν όψει του καθοριστικού αγώνα στο Φάληρο.

Οι αδυναμίες εστιάζονται κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, ιδιαίτερα μετά τον σαββατιάτικο τραυματισμό του Χαβιέ Σαβιόλα που τον έθεσε νοκ-αουτ για τον αγώνα με τη Γιουνάιτεντ.

Η επιθετική λειψανδρία για τους ερυθρόλευκους επιτείνεται με δεδομένη την αδυναμία χρησιμοποίησης του Στσέποβιτς, ενώ σε σχέση με τους αγώνες των ομίλων λείπει φυσικά η καταλυτική παρουσία του Κώστα Μήτρογλου.

Στα θετικά, η επιστροφή του Νέλσον Βαλντές στις προπονήσεις, ο οποίος τέθηκε τελικά στη διάθεση του προπονητή του για το ματς, καθώς και η συμμετοχή του Χολέβα στο Ηράκλειο, δύο παίκτες που γυρνούν μετά από τραυματισμούς.

Σημαντική είναι παράλληλα και η απουσία του Δημήτρη Σιόβα στην άμυνα.

Πιθανή ενδεκάδα Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο, Εντινγκά, Μανιάτης, Ντομίνγκες, Πέρες, Κάμπελ, Ολαιτάν.

Πιθανή ενδεκάδα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Nτε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Σμόλινγκ, Κάρικ, Φλέτσερ, Φελαινί, Γιανουζάι, Ρούνει, Φαν Πέρσι.

Δ.Κ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ