Αθλητισμος

Οι ελπίδες του μπασκετικού Ολυμπιακού (video)

Πώς πλησιάζει στην οκτάδα και ποιο είναι το μεγάλο «αγκάθι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το τελευταίο απόκτημα του Ολυμπιακού
Το τελευταίο απόκτημα του Ολυμπιακού / © ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Η χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού με 80-70 κόντρα επί της Μπασκόνια δίνει ελπίδες στους «ερυθρόλευκους».

Μετά τη χθεσινή του νίκη με 80-70 κόντρα στην Μπασκόνια, ο Ολυμπιακός δικαιούται να ελπίζει βάσιμα πια πως μπορεί να μπει στην πρώτη οκτάδα της Ευρωλίγκας και θεωρητικά να σώσει μια σεζόν που έμοιαζε χαμένη.

Λέμε θεωρητικά, διότι και να μπει πολύ δύσκολα θα μπορέσει με αυτό το ρόστερ να χτυπήσει την πρόκριση στο φάιναλ φορ και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ρεκόρ 9-13 κι αν σήμερα η Βαλένθια χάσει εντός από τον Παναθηναϊκό, θα απέχουν μόλις μια νίκη από την πρόκριση στα πλέι οφ. Βέβαια ακόμη είναι νωρίς, απομένουν δώδεκα αγωνιστικές και τα πάντα μπορούν να γίνουν. Μάλιστα, χθες στο ΣΕΦ έκανε ντεμπούτο ο Αμερικανός ψηλός Έλις, θα αποκτηθεί και ένας γκαρντ, οπότε θα αυξηθούν και οι ποιοτικές λύσεις για τον Ολυμπιακό, αν και χτύπησε στον αστράγαλο ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που δυστυχώς θα χάσει τη σεζόν.

Το μεγάλο «αγκάθι» για τον Ολυμπιακό στην προσπάθειά του να μπει στην οκτάδα είναι άλλο. Με ρεκόρ 10-12 και σαφείς ανοδικές τάσεις είναι και Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι Τούρκοι, παρά το πλούσιο και δυνατό ρόστερ, άρχισαν άσχημα τη χρονιά μόνο που σιγά-σιγά βελτιώνονται και όλα δείχνουν πως θα μπουν στην οκτάδα. Άρα ο Ολυμπιακός σε λίγο καιρό μπορεί να μην κυνηγά αυτούς, αλλά την Αρμάνι που έχει 11-11, κάτι που σαφώς δυσκολεύει το έργο.

Olympiacos Piraeus - KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz Highlights | EuroLeague, RS Round 22

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ