Αθλητισμος

«Πόλεμος» σε πολλά επίπεδα

Στις αίθουσες πάσης φύσεως δικαστηρίων συνεχίζεται η μάχη ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαμαρτυρίες οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα
Διαμαρτυρίες οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα / © MOTION TEAM

Το σίριαλ που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο προχωρά στα επόμενα επεισόδια

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας που υποτίθεται προστατεύει τον ΠΑΟΚ από υποβιβασμό, το σίριαλ που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο προχωρά στα επόμενα επεισόδια.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Ολυμπιακός έβγαλε την… καθημερινή του ανακοίνωση, λέγοντας πως «Όλοι οι Έλληνες ξέρουν την αλήθεια» και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία ΠΑΟΚ και Ξάνθης, δηλαδή τον υποβιβασμό. Μάλιστα, προσθέτουν πως ο ΠΑΟΚ απείλησε με μηνύσεις όταν δύο μήνες νωρίτερα έγινε η «ερυθρόλευκη» καταγγελία στην ΕΕΑ περί πολυϊδιοκτησίας, όμως ποτέ δεν κατατέθηκε αγωγή.

Στον ΠΑΟΚ μπορεί να διαρρέουν τη δυσαρέσκειά τους προς την κυβέρνηση για την ψήφιση του νόμου-εξπρές, όμως ας μην λησμονούμε πως όλα τα παράπονα έγιναν μετά την ψηφοφορία! Κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι…

Από ‘κει και πέρα, με δική της η ανακοίνωση η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης έκανε μια καταγγελία με στόχο να πλήξει την Επιτροπή. Ισχυρίζεται συνάντηση του νομικού επιτελείου του Ολυμπιακού με τον νομικό Δ. Τζουγανάτο, που συνδέεται με στενή φιλία με τον Ν. Φαραντούρη, μέλος της ΕΕΑ. Από τον Ολυμπιακό επιβεβαίωσαν τη συνάντηση και τόνισαν πως πήγαν εκεί για γνωμοδότηση από έναν ειδικό.

Επίσης, ο ΠΑΟΚ ισχυρίζεται πως στην ίδια συνάντηση βρέθηκε και ο Βαγγέλης Μπραουδάκης, εκπρόσωπος Τύπου του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη! Ο ίδιος ο Μπραουδάκης το διέψευσε, ζήτησε από τον ΠΑΟΚ να ανακαλέσει κάτι που δεν έγινε, οπότε από σήμερα αρχίζει ένας κύκλος αγωγών. Ο μεν Μπραουδάκης για συκοφαντική δυσφήμιση, ο δε ΠΑΟΚ προς τον δημοσιογράφο για παράβαση καθήκοντος.

Φυσικά μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο, κανείς δεν τολμάει να αποφασίσει πότε θα συνεδριάσει το Πρωτοβάθμιο της Σούπερ Λιγκ για να πάρει μια απόφαση για τις δύο ομάδες και την ποινή τους. Επίσης, ο πρωθυπουργός λέγεται πως σκέφτεται να διακόψει το πρωτάθλημα, αν και ανάλογες ενέργειες στο παρελθόν δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Πέρα απ’ όλα τα παραπάνω, σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η δίκη των «28» για τα στημένα παιχνίδια στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει δύο διακοπές, μία αναβολή και αλλαγή στη σύνθεση των δικαστών, όμως σήμερα είναι πιθανό να αρχίσει η διαδικασία. Άπαξ και ένας εκ των κατηγορουμένων είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και με δεδομένα τα όσα γίνονται αυτές τις μέρες με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, θα έμοιαζε παράδοξο να μην ξεκινήσει και πάλι αυτή η δίκη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ