Αθλητισμος

Οι νέοι «Μακεδονομάχοι» θα σώσουν τον Σαββίδη

Με διπλό φάουλ ο Αυγενάκης ζήτησε την αναψηλάφηση της υπόθεσης του υποβιβασμού του ΠΑΟΚ, αντί να απαιτήσει την αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών!

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5011826.jpg
© EUROKINISSI / ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Ο Νίκος Ασημακόπουλος γράφει για τα θέματα που προκύπτουν σχετικά με τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Τυχόν υποβιβασμός του ΠΑΟΚ θα ανοίξει τεράστια πληγή στη Νέα Δημοκρατία. Ίδια και μεγαλύτερη από εκείνη που προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ το Μακεδονικό με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όσα αδιάσειστα στοιχεία και να υπάρχουν που να βεβαιώνουν με αναμφισβήτητο τρόπο ότι οι άνθρωποι του Σαββίδη αγόρασαν την Ξάνθη, η όποια τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση θα θεωρηθεί πολιτική. Ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα θα πιστέψει ότι τον Ιβάν τον έριξε η κυβέρνηση μετά από επιθυμία, αν όχι εντολή, του Ολυμπιακού για να μπορεί να παίρνει ξανά τα πρωταθλήματα «όπως παλιά». Πεντακόσια χαρτιά να τους βάλεις μπροστά τους και χίλιες πεντακόσιες αποδείξεις να τους καρφιτσώσεις στον τοίχο, δεν πρόκειται να τους ξεριζώσεις από το μυαλό την πεποίθηση ότι όλα μεθοδεύτηκαν με στόχο την εξόντωση της μεγάλης ομάδας του Βορρά που σήκωσε ανάστημα στο Νότο και διεκδικεί τα πρωτεία στο ποδόσφαιρο.  

Αυτός είναι και ο λόγος που ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού έτρεξε να ρίξει σανίδα σωτηρίας, αμφισβητώντας στην ουσία τα στοιχεία με τα οποία η διορισμένη από τον ίδιο Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδειξε στον ΠΑΟΚ και στην Ξάνθη τον δρόμο προς την έξοδο. 

Φυσικά, τα έκανε θάλασσα. Αντί να μη μιλήσει καθόλου ή στην χειρότερη να απαιτήσει την αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών όσο δυνατοί κι αν είναι όσοι θίγονται, δήλωσε ξεκάθαρα ότι από τη στιγμή που η ομάδα η οποία καταδικάστηκε θεωρείται «ιστορική» δεν είναι δυνατόν να της επιβληθεί «η πλέον επαχθής ποινή» και μάλιστα «χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση». 

Αν μεταφράζω σωστά, η άποψη του Αυγενάκη είναι ότι οι ομάδες θα πρέπει να έχουν διαφορετική μεταχείριση ανάλογα με το πόσο «ιστορικές» είναι. Το χειρότερο; Υποστηρίζει, ότι οι άνθρωποι που ο ίδιος διόρισε σ αυτή την επιτροπή, προχώρησαν σε ένα πόρισμα χωρίς να το τεκμηριώνουν απόλυτα.

Πράγματι, δεν ξέρει κανείς τι να πρωτοθαυμάσει ή να πρωτοϋποθέσει. Βλέπουμε έναν υπουργό που δίνει γραμμή για (τουλάχιστον) αναψηλάφηση της υπόθεσης με το μοναδικό αιτιολογικό ότι... εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο κλαμπ, το οποίο δεν θα πρέπει να το πειράζουμε μόνο και μόνο επειδή κουβαλάει μεγάλη ιστορία! Φαίνεται να λέει με τον τρόπο του... ρίξτε τον ΠΑΟΚ στα μαλακά και την  Ξάνθη στα τάρταρα. Ο λόγος; Ψήφοι είναι αυτοί, τις χρειάζεται και δεν θέλει να αφήσει τον Μητσοτάκη να την πατήσει σαν τον Τσίπρα που έδιωξε από το κόμμα του όλους τους «Μακεδονομάχους» και τους έστειλε προεκλογικά στην αγκαλιά του εχθρού. Από την άποψη αυτή έχει απόλυτο δίκιο ο Ολυμπιακός όταν βγαίνει και λέει ότι «ζήτησε ουσιαστικά από τους Ελληνες δικαστές να μην εφαρμόσουν το νόμο».

Πέρα από το τι θα γίνει στο τέλος, το δείγμα γραφής είναι απογοητευτικό... Στέλνει το μήνυμα πως κι αυτή κυβέρνηση συμπεριφέρεται όπως οι προηγούμενες, έχοντας σκοπό να χαϊδέψει τον  ισχυρό και να ρίξει την καμπάνα στον αδύναμο με στόχο να αποφύγει το βαρύ πολιτικό κόστος. Κι από τη στιγμή που όλες αυτές οι ομάδες είναι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες ανήκοντας σε μεγαλο- ή μικρο- επιχειρηματίες, το φάουλ γίνεται μεγαλύτερο.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ