Αθλητισμος

Κόμπι Μπράιαντ: Θλίψη σε όλο τον κόσμο, με άπειρα μηνύματα τιμής και λύπης

Θλίψη σε όλο τον κόσμο, με άπειρα μηνύματα τιμής και λύπης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η φανέλα με το «24»
Η φανέλα με το «24» / © EPA/NATASHA MORELLO

Το ΝΒΑ τίμησε με τον πλέον επίσημο τρόπο τη μνήμη του αδικοχαμένου 41χρονου Κόμπι Μπράιαντ.

Από κάθε κοινωνικό χώρο, από κάθε ήπειρο και χώρα βγαίνουν συνεχώς εκατομμύρια μηνύματα που εκφράζουν την οδύνη τους για τον χαμό του Κόμπι Μπράιαντ. Είναι βέβαιο πως τις αμέσως επόμενες μέρες, το ΝΒΑ θα τιμήσει με τον πλέον επίσημο τρόπο τη μνήμη του αδικοχαμένου 41χρονου, όμως ήδη από χθες στα γήπεδα που έγιναν αγώνες (δεν προλάβαιναν να τους αναβάλλουν), υπήρξαν πολλές αυθόρμητες αντιδράσεις.

Η πιο σημαντική, που τηρήθηκε απ’ όλους ήταν ο φόρος τιμής στους δύο αριθμούς που φόρεσε ο Κόμπε στην καριέρα του. Στην έναρξη των αγώνων του ΝΒΑ, η ομάδα που κέρδισε το τζάμπολ δεν επιχείρησε επίθεση στα 24 δευτερόλεπτα που δικαιούται, θέλοντας να τιμήσει τη φανέλα με «24» που φορούσε ο Μπράιαντ στο δεύτερο μισό της καριέρας του (2006-2016). Η ομάδα που έπαιρνε την μπάλα βάσει κανονισμών, έκανε κι αυτή «παράβαση», καθυστερώντας να περάσει τη γραμμή του κέντρου για οκτώ δευτερόλεπτα, που αντιστοιχεί στο «8» που είχε ο Κόμπε στην πλάτη από το 1996 ως το 2006.

Orlando Magic, Los Angeles Clippers pay tribute to Kobe Bryant

Πολλοί ήταν οι παίκτες και οι προπονητές που δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους ακόμη και κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων, ενώ πιο έντονη και συναισθηματική ήταν η αντίδραση του Καϊρί Ίρβινγκ. Ο σταρ των Μπρούκλιν Νετς, μόλις έμαθε τα άσχημα μαντάτα, αποχώρησε από το Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, μην θέλοντας να παίξει στο τοπικό ντέρμπι με τους Νιου Γιορκ Νικς. Στο θρυλικό MSG, η διοίκηση των Νικς απέτισε ιδιαίτερο φόρο τιμής στον Κόμπι, «βάφοντας» μάλιστα το εξωτερικό του γηπέδου με τα χρώματα των Λέικερς.

Madison Square Garden honors Kobe Bryant

Οι παίκτες των Λος Άντζελες Λέικερς βρίσκονταν στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Ανατολή, όταν έγιναν γνωστά τα δυσάρεστα νέα και ουσιαστικά τα έμαθαν μόλις προσγειώθηκαν. Άπαντες ήταν σοκαρισμένοι και είναι χαρακτηριστικός ο θρήνος του Λεμπρόν Τζέιμς.

Μην ξεχνάμε πως την Κυριακή τα ξημερώματα, ο Τζέιμς πέρασε τον Μπράιαντ στην τρίτη των σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ. Μάλιστα, σχεδόν δώδεκα ώρες πριν από το δυστύχημα, ο Κόμπε είχε συγχαρεί μέσω twitter τον σημερινό αστέρα των Λέικερς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ