Αθλητισμος

Επαγγελματίας σκόρερ, ετών 53!

Ο Ιάπωνας Καζιγιόσι Μιούρα συνεχίζει να νικά τον χρόνο

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-1168031563.jpg
©Hiroki Watanabe/Getty Images/ Ideal Image

Ο Καζιγιόσι Μιούρα είναι ο Ιάπωνας ποδοσφαιριστής που παίζει ακόμα σε πρωτάθλημα στα 53 του και έχει σπάσει κάθε ρεκόρ.

Η Γιοκοχάμα FC είναι μία ομάδα με πολλά χρόνια ιστορία και φέτος εξασφάλισε –μετά από καιρό– την άνοδό της στην Α’ κατηγορία του ιαπωνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Ανάμεσα στις μεταγραφές που έκανε, η διοίκηση πραγματοποίησε και μια ανανέωση συμβολαίου. Αυτή του Καζιγιόσι Μιούρα. Ο διεθνής επιθετικός συνεχίσει για 15η χρονιά στον συγκεκριμένο σύλλογο και συνολικά στην επαγγελματική καριέρα του για 35η σεζόν. Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, αφού ο Μιούρα σε έναν μήνα θα κλείσει τα 53 του χρόνια!

Είναι με διαφορά ο γηραιότερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής και έχει σπάσει μια σειρά από ρεκόρ. Καταρχάς από το 2017 είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία επαγγελματίας όλων  των εποχών, ξεπερνώντας τον θρυλικό Σερ Στάνλεϊ Μάθιους που έπαιξε ως τα 50 του. Φυσικά και είναι ο γηραιότερος σκόρερ στον κόσμο, αφού η παρουσία του στη Γιοκοχάμα δεν είναι διακοσμητική. Ο Μιούρα παίζει κανονικά, έχει ρόλο στην επίθεση, αν και για ευνόητους λόγους συνήθως μπαίνει ως αλλαγή…

Kazuyoshi Miura scores for the record | Watch The Goal

Μόλις κάνει την πρώτη του φετινή εμφάνιση (το πρωτάθλημα ξεκινά στις 23 Φεβρουαρίου), ο Μιούρα θα γίνει ο πρώτος παίκτης στον κόσμο που θα έχει παίξει επαγγελματικά στο πέρασμα πέντε δεκαετιών (80s, 90s, 00s, 10s, 20s)!

Το 1982 έφυγε μόνος του από την Ιαπωνία για να πάει να παίξει μπάλα στη Βραζιλία. Οι κόποι του ανταμείφθηκαν το 1986, όταν και υπέγραψε συμβόλαιο με την Παλμέιρας, σε μια χρονιά που οι περισσότεροι συμπαίκτες του δεν είχαν γεννηθεί καν. Έπειτα από μια τετραετία στη Λατινική Αμερική, επέστρεψε στην πατρίδα του, έφυγε για έναν χρόνο για να παίξει στην ιταλική Τζένοα, ενώ το 1999 πέρασε και από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Από το 2000 παίζει μόνο στη χώρα του, με τη Γιοκοχάμα να του έχει κλέψει την  καρδιά από το 2005 κι έπειτα.

Φυσικά ήταν βασικός στέλεχος της εθνικής Ιαπωνίας όλη τη δεκαετία του ’90 με 89 συμμετοχές και 29 γκολ, ενώ στην καριέρα του έχει σημειώσει 221 γκολ, αν και αρκετοί ισχυρίζονται πως είναι παραπάνω. Στα 53 του δεν δείχνει καμία διάθεση να σταματήσει το ποδόσφαιρο και μάλλον φέτος έχει κάτι ακόμη να προσφέρει στο υψηλότερο επίπεδο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ