Αθλητισμος

Η τουρκική τηλεόραση τώρα ρίχνει μαύρο στον Καντέρ

«Αισθάνομαι χάλια για τους φίλους του ΝΒΑ στην Τουρκία. Δεν μπορούν να παρακολουθήσουν σωστά τους αγώνες, εξαιτίας της δικτατορίας».

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kanter.jpg

Η κόντρα του Ενές Καντέρ με τον Ερντογάν συνεχίζεται μετά το κόψιμο των παιχνιδιών των Μπόστον Σέλτικς από την τουρκική τηλεόραση.

Ο Ενές Καντέρ είναι ένας από τους πιο γνωστούς εχθρούς της τουρκικής κυβέρνησης και για αυτόν τον λόγο δεν του επιτρέπεται να ταξιδεύει στην πατρίδα του. Ο τούρκος σέντερ έχει υψώσει τη φωνή του κόντρα στον Ερντογάν με αποτέλεσμα να θεωρείται «προδότης» από την κυβέρνησή του και να αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα στις μετακινήσεις του έξω από τις ΗΠΑ. 

Το ένταλμα σύλληψης που αντιμετωπίζει ο Καντέρ, δεν τον έχει εμποδίσει πολλές φορές να μιλήσει ανοιχτά για την έλλειψη δημοκρατίας, ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αντιμετωπίζει η Τουρκία, ιδιαίτερα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Η τουρκική τηλεόραση έχει αποκλείσει εδώ και καιρό τους αγώνες των Μπόστον Σέλτικς, όμως αυτή τη φορά τα σάιτ που που μετέδωσαν τον αγώνα κόντρα στους Πέλικανς, ξεπέρασαν τα όρια. 

Όπως καταγγέλει ο Καντέρ, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικό βίντεο, κάθε φορά που η μπάλα έφτανε στα χέρια του, τότε τα τουρκικά σάιτ έριχναν «μαύρο» σε αυτόν, γράφοντας τη λέξη «sansur» (=λογοκρισία).

 

 

Ο Καντέρ που έχει φτάσει σε σημείο να μην μπορεί να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, κατήγγειλε το γεγονός γράφοντας συγκεκριμένα «Πολύ λυπηρό! Με αυτόν τον τρόπο τα τουρκικά σάιτ με καλύπτουν κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών των Σέλτικς. Αισθάνομαι χάλια για τους φίλους του ΝΒΑ στην Τουρκία. Δεν μπορούν να παρακολουθήσουν σωστά τους αγώνες, εξαιτίας της δικτατορίας».

Είναι δεδομένο ότι η κόντρα του Καντέρ με τον Ερντογάν έχει πολλά επεισόδια ακόμα, όμως όσο ο τούρκος Πρόεδρος δεν το βάζει κάτω, τότε τα πλήγματα για το μπάσκετ, τη δημοκρατία και το ΝΒΑ στην Τουρκία θα πολλαπλασιάζονται.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ