Αθλητισμος

Λύση ανάγκης και για τον Ολυμπιακό και για τον Μπαρτζώκα

Αν δεν περπατήσει κι αυτό το σχήμα, θα σημαίνει πως δεν υπάρχει σωτηρία

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5003499.jpg
©EUROKINISSI / ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Αν δεν πετύχει ο Μπαρτζώκας θα έχει μπει τέλος στην εποχή των Αγγελόπουλων με τον πιο οδυνηρό τρόπο.

Ο Μπαρτζώκας προτίμησε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, και επειδή κατάλαβε ότι σε λίγο καιρό δεν θα τον αναζητούσε κανείς. Λίγο ακόμα και θα βρισκόταν έξω από την λίστα με τα SOS των μεγάλων ομάδων. Επίσης δεν μπορούσε να έχει άλλη επιλογή σε υψηλό επίπεδο στο ορατό μέλλον. Στον Παναθηναϊκό δεν γίνεται να πάει αν και κάποιοι θα τον ήθελαν. Από την Μπαρτσελόνα τον έδιωξαν άσχημα. Το ίδιο κι από την Χίμκι. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει τον Ιτούδη. Η Φενέρμπαχτσε τον Ομπράντοβιτς. Η Ρεάλ Μαδρίτης τον Λάσο. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ τον Σφαιρόπουλο. Η Εφές τον Αταμάν. Η Αρμάνι τον Μεσίνα. Σε Εθνική δεν θα γινόταν να δουλέψει αν αποφάσιζε να την κοουτσάρει ταυτόχρονα ομάδα της Ευρωλίγκα. Υπάρχει «ασυμβίβαστο» επειδή τα ματς των μεν πέφτουν πάνω σ εκείνα των δε. 

Προτίμησε, λοιπόν, το γνώριμο στον ίδιο περιβάλλον, εκεί όπου ήξερε πως θα τον υποδέχονταν και με κάποιες τύψεις για τον τρόπου που κάποτε τον είχαν διώξει. 
Απ όσα είπε στην πρεμιέρα του, περισσότερο έγραψε η ατάκα...«η απόφαση μου να γυρίσω δεν ήταν συναισθηματική, αλλά επαγγελματική»! Δεν θέλησε να το παίξει Ολυμπιακάρας, ούτε διάλεξε να χτυπήσει στο θυμικό των οπαδών. Απλά, «μια πρόταση που δεν μπορούσα να αρνηθώ, κατά τη γνώμη μου πολύ ελκυστική σε όλες τις παραμέτρους της... Ο Ολυμπιακός παραμένει ένα τεράστιο brand name και εξακολουθεί να είναι ένας σύλλογος όπου ο καθένας θέλει να δουλέψει».

Απόλυτα συνειδητοποιημένος, βέβαια, και για τι τον περιμένει έτσι και πάει στραβά το πράγμα.  «Στα Βαλκάνια και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, ξέρετε πολύ καλά ποια είναι τα συναισθήματα και ποιες οι αντιδράσεις. Όταν γυρίσαμε μετά την Ευρωλίγκα είχε 20 χιλιάδες κόσμο στο πάρκινγκ». Από το ίδιο πάρκινγκ έφυγε, δυο χρόνια μετά, σχεδόν... δαρμένος. «Είμαι προετοιμασμένος για τα ακραία συναισθήματα αποθέωσης, αγάπης και το αντίθετο».

Αλλωστε, τίποτα δεν είναι πια ίδιο. «Υπάρχουν τρεις ίδιοι παίκτες. Ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου. Κι εγώ δεν είμαι ίδιος. Στη ζωή όλα αλλάζουν. Δεν έφυγα με τον καλύτερο τρόπο από τον Ολυμπιακό ενώ τώρα ήρθα με πολύ καλύτερο… Δεν είναι ίδιοι όπως τότε και σίγουρα ούτε εγώ είμαι ίδιος σε σχέση με πέντε χρόνια πριν. Στη ζωή όλα αλλάζουν. Είναι μια νέα πραγματικότητα». Πρακτικά σημαίνει πως και να αναβιώσουν οι παλιές έχθρες και τα βεντετιλίκια με τον Σπανούλη, τώρα είναι ο παίκτης που θα φύγει και όχι ο ίδιος, καθώς η καριέρα του όπου νάναι τελειώνει και δεν υπάρχει περίπτωση στο πιθανό δίλημμα "ή εγώ ή αυτός" να μη νικήσει ο προπονητής.

Στην πραγματικότητα η συμβίωση Μπαρτζώκα - Σπανούλη - Ολυμπιακού (γιατί περί αυτού πρόκειται...) ήταν μονόδρομος για όλους τη συγκεκριμένη στιγμή. Η λύση με το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Αν δεν περπατήσει κι αυτό το σχήμα, θα σημαίνει πως δεν υπάρχει σωτηρία και πως θα έχει μπει τέλος στην εποχή των Αγγελόπουλων με τον πιο οδυνηρό τρόπο.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ