Αθλητισμος

Τέλος ο Βαλβέρδε από την Μπαρτσελόνα

Νέος προπονητής ο 61χρονος Κίκε Σετιέν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερνέστο Βαλβέρδε
Ερνέστο Βαλβέρδε © EPA / JUANJO MARTIN

Νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα ο 61χρονος Κίκε Σετιέν. Τέλος στη συνεργασία της καταλανικής ομάδας με τον Ερνέστο Βαλδέρδε.

Σε μια κίνηση-έκπληξη προχώρησε τα μεσάνυχτα η Μπαρτσελόνα. Δεν αναφερόμαστε φυσικά στο διαζύγιο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, που ήταν αναμενόμενο εδώ και μέρες, αλλά στον διάδοχο του Βάσκου τεχνικού.

Νέος προπονητής των Καταλανών είναι ο Κίκε Σετιέν. Τον 61χρονο τον ξέρουν μόνο οι πολύ μυημένοι στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αφού έχει θητεύσει σε ντόπιες ομάδες (κυρίως Β’ κατηγορίας), ενώ έκανε και ένα πέρασμα από τον πάγκο της εθνικής Ισημερινής Γουινέας.

Τελευταία του δουλειά ήταν στην Μπέτις τη διετία 2017-19 και μάλιστα είναι ο τελευταίος προπονητής που έφυγε νικητής από το «Καμπ Νόου», με το 4-3 τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο Σετιέν δεν ήταν η πρώτη επιλογή, αφού πρώτα έριξαν άκυρο στους «μπλαουγκράνα» οι Τσάβι, Ρόναλντ Κούμαν, ενώ δεν επετεύχθη συμφωνία με τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο. Πάντως, ο Σετιέν δεν έρχεται για υπηρεσιακός/μεταβατικός, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατέκτησε δύο πρωταθλήματα στις ισάριθμες ολοκληρωμένες σεζόν του στην Μπαρτσελόνα, όμως αποχωρεί ως αποτυχημένος. Πληρώνει τους αποκλεισμούς από Ρόμα και Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ με… ατιμωτικό τρόπο, αλλά και τη γενικότερη αδυναμία του να εξελίξει το παιχνίδι της ομάδας. Εξαιρουμένου του Μέσι, η Μπάρτσα έχει γίνει πια προβλέψιμη, ενώ παράλληλα έχει πολλά αμυντικά κενά. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ