Αθλητισμος

Success Stories 2019: Ανδρέας Βαζαίος

«Πλέον κοιτάζω μόνο μπροστά, αφού το 2020 έρχεται η τρίτη μου Ολυμπιάδα, τον Ιούλιο στο Τόκιο»

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 728
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vazaios_ian_macnicol_getty_images_ideal_images.jpg
© Ian MacNicol/Getty Images/Ideal Image

Ανδρέας Βαζαίος: Ο κορυφαίος έλληνας κολυμβητής και Πρωταθλητής Ευρώπης στη Γλασκώβη κάνει τον απολογισμό του και μιλάει για τα σχέδιά του το 2020.

«Η χρονιά που πέρασε ήταν αρκετά επίπονη για μένα. Ξεκίνησε με δυσκολίες, αφού ταλαιπωρήθηκα στην αρχή με μικρά θέματα υγείας που με κράτησαν λίγο πίσω. Έπρεπε να προσέχω πολύ καθημερινά, γιατί μέχρι τον Μάρτιο εκπροσωπούσα και το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στα κολεγιακά πρωταθλήματα. Τα αποτελέσματα όμως ήταν καλά. Έκανα το ρεκόρ Περιφέρειας και Πανεπιστημίου στα 200 μέτρα πεταλούδα και έγινα ο μοναδικός αθλητής που έκανε back to back, αφού είχα κερδίσει και πέρυσι.

Στη συνέχεια ακολούθησε η πρώτη αποτυχία της σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η οποία και με πείσμωσε γιατί είχα προετοιμαστεί αρκετά καλά. Κυνηγούσα την ολυμπιακή πρόκριση και την πρόκριση στον τελικό και τελικά δεν πέτυχα τίποτα! Έκανα χρόνο κοντά στα 2 δευτερόλεπτα πάνω από το ρεκόρ μου. Ήταν μια εμπειρία που με βοήθησε ωστόσο. Θορυβήθηκα πάρα πολύ, άρχισα να ψάχνω τι πάει λάθος.

Αμέσως μετά, ακολούθησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου είχα άλλη μια ευκαιρία να κυνηγήσω το όριο για την Ολυμπιάδα. Σε εκείνο τον αγώνα κέρδισα, κατάφερα να πιάσω το όριο για το Τόκιο και άρχισα ξανά να ανεβαίνω. Δούλεψα ακόμη πιο σκληρά, δούλεψα στη λεπτομέρεια και ετοιμαζόμουν για την επόμενη πρόκληση.

Ζούσα παράλληλα και τους τελευταίους μήνες μου στο Πανεπιστήμιο. Τα μαθήματα είχαν λιγοστέψει και οι κολεγιακοί αγώνες είχαν ολοκληρωθεί, οπότε είχα όλον τον χρόνο να προετοιμαστώ όπως ακριβώς ήθελα. Η επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης νομίζω ότι ήταν απόρροια όλων των παραπάνω. Τα 2 χρυσά, το χάλκινο, τα 7 πανελλήνια ρεκόρ και το ευρωπαϊκό ρεκόρ στα 200 μικτής που έγινε σε μια κούρσα που είχα απέναντί μου το πρότυπό μου, τον Λάζλο Τσεχ, μετέτρεψαν το 2019 σε μια εντέλει αρκετά επιτυχημένη χρονιά, παρά τα σκαμπανεβάσματα που είχα!

Euroswim 2019 - 200IM - Ανδρέας Βαζαίος χρυσό με ευρωπαϊκό ρεκόρ

Πλέον κοιτάζω μόνο μπροστά, αφού το 2020 έρχεται η τρίτη μου Ολυμπιάδα, τον Ιούλιο στο Τόκιο. Δύο μήνες πιο πριν υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη. Οι δύο διοργανώσεις είναι αναμφίβολα οι μεγαλύτεροι στόχοι μου. Ταυτόχρονα ψάχνω αυτές τις ημέρες για το μεταπτυχιακό μου στην αθλητική ψυχολογία, αφού τελείωσα ουσιαστικά με το προπτυχιακό μου στις ΗΠΑ. Το σημαντικότερο όμως και για τη νέα χρονιά είναι η υγεία. Δεν είναι κάτι δεδομένο και φέτος το έζησα. Οφείλουμε να προσέχουμε να είμαστε καλά, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Πρώτα από όλα, λοιπόν, υγεία, ώστε να μπορούμε να ακολουθούμε τους στόχους μας και να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ