Αθλητισμος

Ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή της χρονιάς (video)

Πώς γύρισε ένα χαμένο ματς με τη Χίμκι μέσα στο ΣΕΦ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Olympiacos Piraeus - Khimki Moscow Region Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 14

Με τρίποντο-μαχαιριά ο Σπανούλης πήγε το ματς στην παράταση και έριξε στο καναβάτσο τη Χίμκι εν μέσω αποθέωσης στο ΣΕΦ.

Έχοντας εξαρχής προβλήματα στο ρόστερ του και δίχως υψηλές προσδοκίες, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να σώσει τη φετινή μπασκετική του χρονιά, μένοντας «ζωντανός» στην Ευρωλίγκα. Το χθεσινό ματς με τη Χίμκι ήταν σαν ένας μικρός… τελικός, αφού ενδεχόμενο ήττας απέναντι σε έναν αντίπαλο σαν κι αυτόν, θα τον έφερνε πολύ πίσω βαθμολογικά. Η ομάδα του Κεμζούρα είχε προβάδισμα σε όλο το ματς, προηγήθηκε με 11 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου, όμως το φινάλε ήταν διαφορετικό.

Οι Ρώσοι γύρισαν το ματς τούμπα και προηγήθηκαν με 96-87, στα 55 δευτερόλεπτα πριν από την τελευταία κόρνα. Ενώ ο κόσμος αποχωρούσε σιγά-σιγά από το ΣΕΦ, οι Πειραιώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Με τρία τρίποντα σε αυτό το χρονικό διάστημα και συνεχόμενα λάθη των αντιπάλων, το ματς πήγε στην παράταση! Εκεί, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε διατεθειμένος να χαριστεί στους Ρώσους και επικράτησε με 109-98.

Ο Πρίντεζης ήταν εντυπωσιακός με 26 πόντους, ο Σπανούλης είχε 18 πόντους και 10 ασίστ, ο Παπανικολάου είχε και αυτός 18, ενώ ο Μιλουτίνοφ 16, σε μια εντυπωσιακή νύχτα.

Με ρεκόρ 6-8, ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια νίκη μακριά από την πρώτη οκτάδα.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ