Αθλητισμος

Για έκτη φορά η Χρυσή Μπάλα στον Μέσι

Ο Αργεντινός πήρε το βραβείο εν μέσω πολλών αντιρρήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lionel-messi-xrisi-mpala.jpg
Ο Λιονέλ Μέσι με τις έξι χρυσές μπάλες © EPA/YOAN VALAT

Για έκτη φορά η Χρυσή Μπάλα στον Μέσι. Ο Αργεντινός πήρε το βραβείο εν μέσω πολλών αντιρρήσεων.

Κάθε χρόνο από το 1956 το γαλλικό περιοδικό France Football απονείμει τα δικά του βραβεία στους καλύτερους της χρονιάς και λόγω παλαιότητας η Χρυσή Μπάλα θεωρείται μια διάκριση με μπόλικο πρεστίζ.

Για το 2019, ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε πρώτος στην ψηφοφορία και κατέκτησε το τρόπαιο για έκτη φορά στην καριέρα του.

Δεν είναι λίγοι αυτοί, όμως, που ψάχνουν να βρουν γιατί κέρδισε ξανά ο Μέσι. Συνήθως τα τρόπαια είναι αυτά που ανεβάζουν την αξία ενός ποδοσφαιριστή και μετά οι ατομικές επιδόσεις. Ο Μέσι από τρόπαια μέσα στο 2019, λίγα πράγματα. Ένα πρωτάθλημα Ισπανίας πήρε με την Μπαρτσελόνα, κι αυτό επειδή η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν… διαλυμένη.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ ήρθε ο σοκαριστικός αποκλεισμός από τη Λίβερπουλ στα ημιτελικά με το 4-0 του «Άνφιλντ» να στοιχειώνει τα όνειρα των Καταλανών, ενώ στο Κόπα Αμέρικα με την Αργεντινή απέτυχε άλλη μια φορά.

Οπότε γιατί ήρθε αυτός πρώτος και όχι ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ; Ο Ολλανδός αμυντικός κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τους «κόκκινους» και πήγε με την εθνική ομάδα της χώρας του στον τελικό του Nations League. Το βασικότερο όμως είναι ότι όλη τη χρονιά κανείς δεν κατάφερε να τον ντριμπλάρει (!) και κάπως έτσι θωράκισε την άμυνα της ομάδας του. Κι όμως έμεινε δεύτερος, με τρίτο στη λίστα τον Κριστιάνο Ρονάλντο, προφανώς από… συνήθεια και αυτόν, αφού το 2019 δεν θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας για τις επιτυχίες του.

Η αλήθεια είναι πως ο Μέσι οδηγεί μόνος του την Μπαρτσελόνα κι αν δεν ήταν αυτός, τώρα οι «μπλαουγκράνα» θα είχαν πέσει επίπεδο, όμως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, παρά μόνο Χρυσές Μπάλες κατά παραγγελία… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ