Αθλητισμος

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Ένα ντέρμπι με την αναμενόμενη κατάληξη

Γκρίνια για διαιτησία, «ντου» και εμπρηστικές δηλώσεις

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
OlympiakosPaok.jpg
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / INTIME SPORTS

Γιατί φωνάζουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία με 1-1 στο Καραϊσκάκη

Ακόμη κι όταν ένα παιχνίδι λήγει ισόπαλο, κάτι θα βρούμε να συζητήσουμε. Στην Ελλάδα άλλωστε δεν πλήττεις ποτέ. Μετά το 1-1 του Καραϊσκάκη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, κάθε ομάδα φωνάζει για τα δικά της.

Ο Ολυμπιακός για μια ανατροπή πάνω στον Ποντένσε, περίπου 10 λεπτά πριν έρθει η φάση που ο Πορτογάλος κέρδισε όντως πέναλτι και ο Βαλμπουενά ισοφάρισε. Στην πρώτη περίπτωση (που ο Ισπανός στο VAR δεν είδε παράβαση) υπήρχε επαφή στο πόδι του Πορτογάλου, οπότε ακόμη κι αν δινόταν παράβαση κανείς δεν θα μπορούσε να προσάψει τίποτα στους διαιτητές.

Με αφορμή αυτή τη φάση, μετά το τέλος του ματς, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε παράπονα στον τοποτηρητή της ΦΙΦΑ στη χώρα μας, στον Χούμπερτ Χούμπελ.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ θεωρεί πως το πέναλτι της ισοφάρισης ήταν αμφισβητούμενο, παρότι πρόκειται για μια καθαρή φάση. Τα βασικά παράπονα των πρωταθλητών, όμως, είναι άλλα.

Κατά την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, οπαδοί του Ολυμπιακού βρίσκονταν (με διαπιστεύσεις) έξω από τα αποδυτήρια και προσπάθησαν να επιτεθούν στους παίκτες του «Δικέφαλου του Βορρά». Για κάποιον λόγο δεν άνοιξε μια πόρτα και το πούλμαν δεν μπόρεσε να φτάσει έξω από την πόρτα των αποδυτηρίων. Η αστυνομία απέτρεψε τα χειρότερα, ενώ είναι αξιοπερίεργο πώς το συνδρομητικό κανάλι που καλύπτει τη Σούπερ Λιγκ δεν είχε κάμερα εκεί, όπως συνηθίζεται για τις ανάγκες του pre game. Ευτυχώς ζούμε στο 2019 και βίντεο μπορεί να τραβήξει ο οποιοσδήποτε… Βάσει κανονισμού, ο Ολυμπιακός μπορεί να τιμωρηθεί με 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Βίντεο από τα επεισόδια στο «Γ. Καραϊσκάκης» (Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1/12)

Επίσης, ο ΠΑΟΚ καταγγέλλει εισβολή του Μαρινάκη και του Σάββα Θεοδωρίδη στο ημίχρονο στα αποδυτήρια των διαιτητών…

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι δηλώσεις που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων ήταν του επίτιμου προέδρου του Ολυμπιακού, του Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος απείλησε την ΕΠΟ, μίλησε για «ΠΑΟΚάκι» και γενικά δυναμίτισε το κλίμα, ενώ ο ρεπόρτερ της συνδρομητικής απλά του είχε παραχωρήσει το μικρόφωνο δίχως να κάνει ερωτήσεις ή παρεμβάσεις. Βίντεο υπάρχει, αλλά αν το αναπαράγουμε θα του δώσουμε αξία…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ